Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας


    Τη δέσμευσή του, να παρέμβει το υπουργείο Ναυτιλίας στις ακτοπλοϊκές εταιρείες ώστε να προβλέπουν στην εμπορική τους πολιτική, την παροχή εκπτώσεων σε τρίτεκνες οικογένειες, έδωσε σήμερα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων.
     Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, έθεσαν στον υπουργό το καθεστώς που διέπει την εισαγωγή σπουδαστών από τρίτεκνες οικογένειες στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και την εξομοίωσή του με αυτό που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
     Ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι έχει προβλεφθεί διάταξη στο νομοσχέδιο για τα τουριστικά πλοία, που πρόκειται πολύ σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή και η οποία προβλέπει την κατάργηση των ηλικιακών ορίων για την κατηγορία των Τριτέκνων για την εισαγωγή τους στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ενώ σημείωσε ότι έχει προστεθεί κατηγορία που θα συμπεριλαμβάνει υποψηφίους μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και υποψηφίων με γονείς, τέκνα συγκεκριμένων παθήσεων ή με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.
 «Το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας είναι εθνικό ζήτημα και οφείλουμε να παράσχουμε κάθε πολύτιμη βοήθεια ώστε να αντιστραφεί η τάση συνεχούς υπογεννητικότητας», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.