Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ.
Λογιστής-Φοροτεχνικός
Σφακίων 36
Τηλ. 282150 4034 / 6943 488621 

Αρχές Νοεμβρίου θα ανοίξει το Ε9 για διορθώσεις - Σε 10 ημέρες στο Taxis τα νέα εκκαθαριστικά με εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ
[16.10.2014]
Σε 10 ημέρες στο Taxis τα νέα εκκαθαριστικά με εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Στις 26 - 27 Οκτωβρίου θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο τα εκκαθαριστικά σημειώματα του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) με τις εκπτώσεις για τους τρίτεκνους, πολύτεκνους και για τους ιδιοκτήτες τα ακίνητα των οποίων είναι κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα.
Αυτό σημαίνει ότι οι ανωτέρω ιδιοκτήτες θα έχουν προθεσμία 5 ημερών προκειμένου να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ. Σημειώνεται ότι στα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα θα έχει γίνει συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ που καταβλήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου (1η δόση) καθώς και με τις εκπτώσεις που δικαιούνται οι ιδιοκτήτες ανάλογα με την περίπτωση του καθενός. Στις αρχές Νοεμβρίου θα ανοίξει το σύστημα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στο Ε9 και να επανυπολογιστεί ο φόρος.

Ειδικότερα:
1. Στις 26 - 27 Οκτωβρίου θα αναρτηθούν τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα για τους ιδιοκτήτες που δικαιούνται έκπτωση 50 ή 100% καθώς και όσοι έχουν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Θα γίνει συμψηφισμός και με το ποσό της πρώτης δόσης που έχει καταβληθεί και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα taxis οι νέες δόσεις και τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
2. Στις αρχές Νοεμβρίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για τροποποιητικές δηλώσεις στο Ε9 και στο Ε1. Τα στοιχεία αυτά θα επεξεργασθεί η ΓΓΔΕ και θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση για όσους ιδιοκτήτες είχαν δηλώσει λανθασμένα ή ελλιπή στοιχεία στα δύο έντυπα. Τα νέα εκκαθαριστικά γι’ αυτούς θα εκδοθούν στα τέλη Δεκεμβρίου με τις εκπτώσεις που δικαιούνται ή με τις μειώσεις φόρου εάν είχαν δηλωθεί λανθασμένα στοιχεία.
3. Στα μέσα Δεκεμβρίου όσοι με βάση το εισόδημά τους δικαιούνται έκπτωση 50 ή 100% και δεν διαπίστωσαν καμία αλλαγή στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα θα μεταβούν στις εφορίες τους για να ζητήσουν νέα εκκαθάριση με τα δικαιολογητικά που θα προσκομίσουν. Η παραπάνω διαδικασία αφορά και αυτούς που είχαν το 2013 κενό και μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο.
Στο μεταξύ, από την εφορία θα πρέπει να περάσουν όσοι έχουν εντοπίσει λάθη τα οποία δεν μπορούν να διορθωθούν μέσω της τροποποίησης του Ε9.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι στις περιπτώσεις που έχει σταλεί ΕΝΦΙΑ σε αποβιώσαντες θα πρέπει οι κληρονόμοι του, να μεταβούν στην εφορία. Και αυτό διότι, όπως αναφέρουν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν δηλωθεί σωστά στο τμήμα Μητρώου τα στοιχεία των θανόντος. Θα πρέπει να δηλωθούν όλα τα στοιχεία και αμέσως μετά το ακίνητο θα διαγραφεί αυτομάτως και θα εμφανίζεται μόνο στους κληρονόμους.