Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Επιστολή της Ομοσπονδίας τριτέκνων Ελλάδος προς την Υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη


Η επιστολή της ΟΠΟΤΤΕ


 Αξιότιμε κα Υπουργέ ,
 Θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε για τα εξής:

 1) Σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. αρ. 85, τεύχος πρώτο, της 11 Απριλίου 2012 άρθρο 44 παρ. ββ, ο τρόπος απόκτησης της τριτεκνικής ιδιότητας έχει αλλάξει, μετά από κατάθεση και ψήφιση ειδικής τροπολογίας, και την αποκτούν όλοι οι γονείς και τα τέκνα αυτών, αρκεί τα τέκνα να είναι ζώντα.
     Σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε στις μελλοντικές προκηρύξεις να ισχύσουν τα ανωτέρω, ως προς τα ηλικιακά όρια, (απαλοιφή 25) εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα δοθεί το δικαίωμα χρήσης της τριτεκνίας σε περισσότερους τρίτεκνους υποψηφίους.
 2) Σας γνωρίζουμε ότι αρκετές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις στις τρίτεκνες οικογένειες π.χ. ΑΝΕΚ, ΜΙΝΟΑΝ,ΝΕΛ που πηγαίνουν σε ορισμένους προορισμούς και θα θέλαμε να συμβάλετε με την παρέμβαση σας να ισχύσουν οι εκπτώσεις σε όλους τους προορισμούς (βόρειο αιγαίο, Ανατολικό αιγαίο, Κυκλάδες, Επτάνησα, Δωδεκάνησα, Σποράδες κ.α.) θεωρούμε πως επιτέλους η πολιτεία και τα συντεταγμένα όργανά της, οφείλουν να δώσουν την απαιτούμενη προσοχή και στην ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των τρίτεκνων, τόσο για την προσφορά της στο δημογραφικό, όσο και στα ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
    Για πολλοστή φορά σας υπενθυμίζουμε την απόφαση –πρόταση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής το 1993, για εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους, καθώς σύμφωνα με την Επιτροπή, τότε, αποτελεί το πιο βασικό μέτρο για την πορεία λύσης του Δημογραφικού Προβλήματος της χώρας."

 www.dikaiologitika.gr