Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

ΟΙ ΤΡΊΤΕΚΝΟΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΉ

 ΟΙ ΤΡΊΤΕΚΝΟΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΉ

Συνάντηση της ΟΠΟΤΤΕ με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελλάδας
Αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε με την κα Σοφία Ζαχαράκη - Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε εποικοδομητικό κλίμα και ελπίζουμε να φανούν θετικά αποτελέσματα.
Η αντιπροσωπεία των τριτέκνων ( Δ. Κοντός- Πρόεδρος, Γ. Χαβάκης- Α Αντιπρόεδρος , Ζ Κοϊδου- Β Αντιπρόεδρος και Σ. Τσούλιας, Π. Καραγιάννη- μέλη του ΔΣ) ενημέρωσαν αναλυτικά την κ. Υπουργό για τις προτάσεις και θέσεις των τριτέκνων για το Δημογραφικό.
Η συζήτηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και ελπίζουμε τα αποτελέσματα να είναι ορατά για τις οικογένειες μας και τον τόπο.
-Στόχος μας η σταθεροποίηση της σημερινής κατάστασης καθώς και η προσπάθεια και οι πολιτικές δράσεις σε αναστροφής των αρνητικών ρυθμών μείωσης του πληθυσμού.
-Η ενίσχυση της οικογένειας και κυρίως των νέων ανθρώπων να κάνουν οικογένεια.
Η Υπουργός δεσμεύτηκε:
-Πως θα έχουμε σταθερή συνεργασία με το υπουργείο για τη στήριξη της οικογένειας, βεβαιώνοντας μας πως η κυβέρνηση θα ενισχύσει τέτοιες πολιτικές.
-Στο επόμενο διάστημα θα ενταθεί η διαβούλευση με τα κόμματα και με τους κοινωνικούς φορείς, που θα οδηγήσει σε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα.
Εμείς καλόπιστοι πάντα αλλά και πάντα διεκδικητικοί θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε
· Νομοθέτηση της ένταξης των τρίτεκνων στις μεγάλες οικογένειες
· Στήριξη της οικογένειας για την κατοικία, τη φορολογία, τις μεταφορές, την ενέργεια, την τροφή, την κοινωνική πολιτική
· Ασφαλές περιβάλλον για τους νέους ανθρώπους ώστε να μπορούν να κάνουν οικογένεια στην εργασία, την κατοικία, τις κοινωνικές υποδομές
· Δέσμη κινήτρων για την στήριξη των ανθρώπων που θα μείνουν να ζήσουν στην περιφέρεια , εκτός μεγάλων αστικών κέντρων
Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να επιμείνουμε και να τα καταφέρουμε, για την Ελλάδα ρε γαμώτο