Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

 


                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                     ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


Συνάντηση της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα με το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στα γραφεία του κόμματος, στον Περισσό. Ο Γενικός Γραμματέας καλωσόρισε τα μέλη της αντιπροσωπείας δηλώνοντας πως «είστε πολύτεκνες οικογένειες και από αυτή τη σκοπιά το ελληνικό κράτος πρέπει να αναγνωρίσει ότι είστε πολύτεκνοι και ισότιμοι με τους υπόλοιπους που έχουν επίσης πάνω από τρία τέκνα».

Στη συνέχεια, στην εισήγησή του επισήμανε και αναγνώρισε τα πολλαπλά προβλήματα που βιώνουν οι τρίτεκνες οικογένειες, όπως, η μεγάλη ακρίβεια, οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα, τα φάρμακα, το ενεργειακό κόστος,, τη στέγη, που σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τις πολυμελείς οικογένειες. 

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του τόνισε πως η εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες, πρέπει επιτέλους να γίνει πράξη και υποσχέθηκε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει να ασκεί πίεση προς κάθε κατεύθυνση προς την επίτευξη του στόχου αυτού. 

Ακολούθησε η αναλυτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ομοσπονδίας για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολυμελείς οικογένειες και έγιναν μια σειρά από προτάσεις.

Συγκεκριμένα, πέρα από το κυρίαρχο αίτημα της εξομοίωσης, επισημάνθηκε το Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας που απαιτεί άμεσες πρωτοβουλίες και αποφάσεις, σε σχέση και με τα πορίσματα των Διακομματικών Επιτροπών του 1993 και του 2018,

η στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών με: πρόβλεψη των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, εκπτώσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,   αύξηση ποσοστού στον κοινωνικό τουρισμό, ευνοϊκές ρυθμίσεις στα δάνεια του πρώην ΟΕΚ, στέγη για τα νέα ζευγάρια και τους φοιτητές, συνυπηρέτηση των ζευγαριών στους δημοσίους υπαλλήλους, ενιαία και θετική αντιμετώπιση των υποψηφίων στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, την Πυροσβεστική,  τη σίτιση των φοιτητών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη στήριξης της οικογένειας μέσω των κοινωνικών υποδομών, από τους βρεφονηπιακούς - παιδικούς σταθμούς, έτσι ώστε να δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να εργαστούν, αλλά και μέχρι το Πανεπιστήμιο, για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τον υψηλό οικογενειακό προϋπολογισμό σε περιπτώσεις που αναγκάζονται να συντηρούν περισσότερα από δύο σπίτια σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

Από την ΟΠΟΤΤΕ συμμετείχαν οι Κοντός Δημήτρης, Χαβάκης Γεώργιος, Βακουφτσή Σούλα, Δήμος Βασίλης και Κατέρη Μελίνα.

Για το  Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΟΤΤΕ

Ο Πρόεδρος      Η Γεν. Γραμματέας 

Δημήτρης Κοντός         Κερασίνα Βακουφτσή