Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

 

Συνάντηση της ΟΠΟΤΤΕ με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος
Στα πλαίσια των δράσεων της ΟΠΟΤΤΕ για την ανάδειξη του Δημογραφικού προβλήματος στον τόπο μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΠΟΤΤΕ, με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ Δημήτρης Κοντός, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Κλέλια Βαρβαρίγου (Πρόεδρος Τριτέκνων Φυλής) , Δημήτρης Χριστοθανόπουλος (Πρόεδρος Τριτέκνων Περιστερίου και Δυτικού Τομέα Αθηνών) και ο Πρόεδρος τριτέκνων Μεσσηνίας Χρήστος Κορομηλάς.
Η αντιπροσωπεία μας παρουσίασε στον Σεβασμιώτατο τις θέσεις των τριτέκνων και την ανάγκη ΑΜΕΣΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού. Για την στήριξη και τη διευκόλυνση των οικογενειών να ζουν με αξιοπρέπεια, και να μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους.
Ο Σεβασμιώτατος κατανοώντας την κρισιμότητα του Δημογραφικού Προβλήματος εξέφρασε την βούληση να στηρίξει με τις δυνάμεις του τη προσπάθεια αναστροφής της Δημογραφικής κρίσης καθώς και την διάθεση να σταθεί αρωγός στις τρίτεκνες οικογένειες.
Συμφωνήθηκε να συνεχίσουμε την επικοινωνία καθώς και για την κοινή μας προσπάθεια.
Η αντιπροσωπεία μας σαν ένδειξη σεβασμού προσέφερε αναμνηστικό δώρο έναν χάρτη από τους Τρίτεκνους Μεσσηνίας ( αντίγραφο από το Ιστορικό Μουσείο Αθηνών) και ένα έργο τέχνης (Ένα περιστέρι με ένα κλαδί ελιάς)
Και την ακόλουθη αφιέρωση στον Αρχιεπίσκοπο :
"Ένα περιστέρι, σύμβολο της ανάγκης για ΕΙΡΗΝΗ.
Και ένα κλαδί ελιάς, "παιδί" της γης, που για να καρπίσει χρειάζεται ΑΓΑΠΗ και ΚΟΠΟ.
Σαν τους αγώνες που κάνουν οι οικογένειες για να ζουν με αξιοπρέπεια.
Για το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε, για να αντιμετωπιστεί επιτέλους το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ στον τόπο μας.
Με σεβασμό και ευχές για υγεία"
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΟΤΤΕ