Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

5Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ 5Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΠΟΤΤΕ).
Στο συνέδριο συμμετείχαν αντιπρόσωποι από όλες τις περιοχές της χώρας, από την Κρήτη ως τον Έβρο, από τα Δωδεκάνησα ως τα Ιόνια.
Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος των Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, από το ΣΥΡΙΖΑ η κα. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και πρώην Υπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, από το ΚΚΕ ο κ. Χουρδάκης Χάρης, από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Πάρης Βελλίδης, από τους ΑΝΕΛ ο υπεύθυνος Τριτέκνων Πολυτέκνων κ. Χρήστος Πέππας, από τη Λαϊκή Ενότητα ο πρώην Υπουργός κ. Δημήτρης Στρατούλης, εκπρόσωπος της Βουλευτή Α Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελένη Σταματάκη , ο κ. Φώτης Ανδρεόπουλος, εκπρόσωπος του ΘΕΟΦΙΛΟΥ κ. Γιάννης Ναυπλιώτης καθώς και ο πρόεδρος του Οίκου Ναύτη  και  πρώην σύμβουλος του Υπ. Εσωτερικών Βαγγέλης Αυγουλάς.
Επίσης έγινε ενημέρωση για διάφορα θέματα που αφορούν τους Τρίτεκνους από τον κ. Μπούγα Δημήτρη, και την κ. Νίκη Καρατζόγλου.
Οι προσκεκλημένοι δεσμεύτηκαν να κάνουν όλες τις δυνατές παρεμβάσεις ώστε να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των τριτέκνων.  
Συγκεκριμένα το συνέδριο μέσα από τις τοποθετήσεις επανέλαβε τα αιτήματα:
-Να αναγνωριστούν οι τρίτεκνες οικογένειες σαν πολύτεκνες, όπως ισχύει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.
-Να λάβει η πολιτεία όλα τα αναγκαία μέτρα για την  ενίσχυση της οικογένειας και κυρίως για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού ζητήματος, ώστε να μην γίνει η Ελλάδα-όπως πάνε να την κάνουν, μια γερασμένη χώρα . Με χιλιάδες νέους –το δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας- μετανάστες . Με τους θανάτους περισσότερους από τις γεννήσεις. Με μισθούς των 300 ευρώ ,τα ζευγάρια δεν κάνουν παιδιά. Η χώρα δεν έχει μέλλον. Αυτό είναι  έγκλημα ! 
Να επανέλθει το επίδομα Τριτεκνίας - Πολυτεκνίας
(ΕΠΙΔΟΜΑ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ)   
-Να αναγνωριστεί η ιδιότητα του τριτέκνου στις οικογένειες με τρία παιδιά και να μην τιμωρείται από το κράτος  με τη φορολογική πολιτική ή την αφαίρεση των θετικών ενισχύσεων όταν ένα από τα παιδιά φτάσει 18 χρονών, όπως συμβαίνει σήμερα.
-Να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αστικές γραμμές, ΚΤΕΛ, τρένα , πλοία) ώστε να διευκολύνεται η μετακίνηση  των οικογενειών.
- Νομοθετική ρύθμιση για την κατοχύρωση-μέσα από τις ειδικές κατηγορίες- του ποσοστού πολυτέκνων-τριτέκνων, στις προσλήψεις, και την κοινωνική πολιτική.
Οι αντιπρόσωποι τόνισαν, δεν ζητάμε επιδόματα, δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες, για να ζήσουν και να μορφωθούν τα παιδιά μας ! 
 
 Τα μέλη του Δ.Σ. σαν μια γροθιά δεσμεύτηκαν στο επόμενο διάστημα να συνεχίσουν τις συναντήσεις και την κατάθεση επεξεργασμένων προτάσεων και όπου χρειαστεί με δυναμικό και μαζικό  τρόπο , μέχρι να γίνουν πράξη οι στόχοι μας!