Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

KΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Οδηγίες για το πώς να αιτηθείτε και πώς θα το λάβετε
 Διευκρινίσεις για το πώς θα χορηγηθεί το κοινωνικό μέρισμα έδωσε σήμερα, μέσω συνεντεύξεων σε πρωινές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας Δημήτρης Καρέλλας.
Σύμφωνα με τον κ. Καρέλλα, μόλις εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, κάτι που αναμένεται έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας,  θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το μέρισμα.
Η διαδικασία, όπως τόνισε ο κ. Καρέλλας είναι η εξής:
 
1) Ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr και στο http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/Polites/merisma.html, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxis.
2) Η φόρμα θα είναι προσυμπληρωμένη με το φορολογητέο εισόδημα του 2016. Ο ενδιαφερόμενος θα συμπληρώνει έγκυρο αριθμό IBAN, τον ΑΜΚΑ, το mail και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου για να του αποσταλεί η σχετική ειδοποίηση.
Για ζητήματα σχετικά με το τεκμαρτό εισόδημα, τους ανέργους και τους φιλοξενούμενους η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει διευκρινίσει τα εξής:
-Όσοι είχαν εισοδήματα το 2016 αλλά ήταν άνεργοι το 2017 θα λάβουν το μέρισμα, καθώς θα τους αφαιρεθεί αντίστοιχο ποσοστό από το εισόδημα του 2016, ανάλογα με τους μήνες που ήταν άνεργοι.
-Το τεκμαρτό εισόδημα είναι εκείνο βάσει του οποίου θα κριθεί αν θα ληφθεί από κάποιον το κοινωνικό μέρισμα και το ύψος αυτού. Με τον υπολογισμό του τεκμαρτού εισοδήματος θα δοθεί μικρότερο μέρισμα σε κάποιες ομάδες φορολογούμενων, ενώ δεν υπάρχει μέχρι τώρα σχεδιασμός για να αλλάξει αυτό.
-Οι φιλοξενούμενοι είναι δηλωμένοι στην πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος. Αν ωστόσο απαιτηθεί θα ειδοποιηθεί ο φιλοξενούμενος ώστε να μπει στο Taxis και να δηλώσει ότι συναινεί να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία του.
Τέλος, να σημειωθεί πως δεν έχει ξεκαθαριστεί το τι θα γίνει με κατόχους οχημάτων που επιβαρύνονται με φόρο πολυτελείας, αλλά πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύτεκνοι.