Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τη Δευτέρα 7/07/2014, αντιπροσωπία του Δ.Σ της ΟΠΟΤΤΕ, μετά από προγραμματισμένο ραντεβού στο Υπουργείο Παιδείας συναντήθηκε με το Δ/ντή του γραφείου του υπουργού και ενημερώθηκε για τη πρόθεση του υπουργείου, σε ότι αφορά τις μετεγγραφές των φοιτητών/τριών που ανήκουν σε τρίτεκνες οικογένειες.
Ειδικότερα, λάβαμε τη διαβεβαίωση από το Δντή του γραφείου και του νομικού συμβούλου του υπουργείου, ότι το άρθρο 53 Παρ. 6 της τροπολογίας Αρβανιτόπουλου, θα ισχύει ως έχει.Χωρίς δηλαδή οικονομικά κριτήρια για τους φοιτητές/τριες που θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία, για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15. Ζητήσαμε επίσης,να έχει ο νόμος αναδρομική ισχύει για τους υποψηφίους των προηγούμενων ετών.
Αναφερθήκαμε  στις μεταθέσεις και αποσπάσεις των τρίτεκνων εκπ/κών και ενημερώσαμε το Δ/ντή του γραφείου, για την αναγκαιότητα ικανοποίησης κατά προτεραιότητα των αιτημάτων τους ,ώστε ο κάθε τρίτεκνος εκπ/κός να υπηρετεί στο τόπο διαμονής του.
Επίσης ,κάναμε γνωστό στο Δ/ντή του γραφείου, τη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην ανακοίνωση του ΦΕΚ, για τον διορισμό των τρίτεκνων εκπ/κών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Τέλος, αναφερθήκαμε στο φοιτητικό επίδομα, τη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών ετσι ώστε να μην υπάρχει εισοδηματικό όριο ή αυτό να μην είναι μικρότερο των 45.000 ευρώ όσο και του τριτεκνικού επιδόματος.
Δεσμεύτηκε ότι για όλα τα παραπάνω, θα ενημερωθεί ο υπουργός και θα οριστεί συνάντηση με τον ίδιο.