Επίδομα παιδιού: Τι ώρα κλείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις , ημερομηνία πληρωμής
Μέχρι σήμερα Δευτέρα 13 Μαρτίου και ώρα 18.00 μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ προκειμένου να γίνει η πληρωμή στις 31 Μαρτίου 2023.
Η πλατφόρμα θα κλείσει προσωρινά μέχρι να γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων και η εκκαθάριση της πληρωμής του πρώτου διμήνου έτους 2023.
Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.
Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2023 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021. Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022.