Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΕΚΔΗΛΩΣΗ “ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΎΣ ΣΤΗ ΚΡΉΤΗ "

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ

“ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΎΣ ΣΤΗ ΚΡΉΤΗ "
«Η Ελλάδα και η Κρήτη στο επίκεντρο των πληθυσμιακών ζητημάτων», με ομιλίες σήμερα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ).
Υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων.
Ανάμεσα στους ομιλητές η εξαιρετική και φίλη Fay Makantasi , Επικεφαλής Ερευνών στον ερευνητικό οργανισμό διαΝΕΟσις.
Γιατι το δημογραφικό πρόβλημα δεν σχετίζεται μόνο με την οικονομική κατάσταση της μέσης ελληνικής οικογένειας, αλλά συνδέεται και με την κουλτούρα, τον τρόπο ζωής και τις αξιακές παραμέτρους.
Με δεδομένες μάλιστα τις σχετικές έρευνες, οι οποίες προβλέπουν συνεχώς μειούμενο πληθυσμό ως το 2070, γίνεται αντιληπτό ότι δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, χωρίς εθνική στρατηγική.
Προς αυτή την κατεύθυνση το Κέντρο του ΟΟΣΑ στην Κρήτη, θα αποτελέσει τη βασική πηγή επιστημονικής γνώσης, για τη διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής για το δημογραφικό στις επόμενες δεκαετίες.