Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Π.Ο. -Συμμετοχή εκπροσώπων της ΟΠΟΤΤΕ - ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

 








Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Π.Ο.
-Συμμετοχή εκπροσώπων της ΟΠΟΤΤΕ -
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
Στη Λευκωσία, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, στο Δημοτικό Κοινωνικό-Πολιτιστικό Κέντρο «Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας» πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Π.Ο. (Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας).
Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με τον πρόεδρο της Π.Ο.Π.Ο. κο Ευθύμιο Στρούθο ο οποίος και παρουσίασε τους προσκεκλημένους εκπροσώπους της ΟΠΟΤΤΕ στους συνέδρους :
κο Χαβάκη Γιώργο – Α΄ Αντιπρόεδρος & Πρόεδρος Συλ. Ν. Λασιθίου
κα Κατέρη Μελίνα – Γ΄ Αντιπρόεδρος & Πρόεδρος Συλ. Ν. Καλύμνου
κα Κεφαλά Παναγιώτα – Αναπ. Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας & Πρόεδρος Συλ. Ν. Δράμας.
Εκ μέρους της ΟΠΟΤΤΕ ο κος Χαβάκης μετέφερε αγωνιστικό χαιρετισμό επισημαίνοντας τη σημαντικότητα της «αδελφοποίησης» που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο Τριτεκνικών φορέων-οργανώσεων σε Κύπρο και Ελλάδα, οι οποίες έχουν ως κύριο σκοπό και στόχο την ανάπτυξη κοινών προσπαθειών για την αντιμετώπιση μιας σειράς προβλημάτων με κυρίαρχο το Δημογραφικό ζήτημα και την πλέον επιτακτική εθνική ανάγκη της εξομοίωση της τρίτεκνης οικογένειας ως πολύτεκνης (Μεγάλες Οικογένειες όπως λέγονται στην Ευρώπη) από την πολιτεία, υπογραμμίζοντας ακόμη πως και οι δύο φορείς θα συνεχίσουν να καταβάλουν συντονισμένες προσπάθειες ώστε οι διεκδικήσεις τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο να συμβάλουν στην θεσμοθέτηση και υλοποίηση μέτρων στήριξης υπέρ των τρίτεκνων οικογενειών. Άλλωστε, για το λόγο αυτό συνεχίζονται κοινές επεξεργασίες και διαβουλεύσεις σε διάφορα θέματα, προγραμματίζοντας πρωτοβουλίες και δράσεις, ώστε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από τις κυβερνήσεις ώστε να στηριχθεί περαιτέρω η οικογένεια.
Στην συνέχεια ο κος Χαβάκης «δανειζόμενος» τα λόγια του Γάλλου Δημοσιογράφου και Ανθρωπολόγου
Alfred Sauvy (Αλφρέντ Σώβι) ανέφερε :
«Τα προβλήματα του πληθυσμού είναι τόσο θεμελιώδη που εκδικούνται τρομερά εκείνους που τα αγνοούν», επικυρώνοντας με αυτό τον τρόπο, τα επιστημονικά στοιχεία της «διαΝΕΟσις» όπου καταδεικνύεται αδιάψευστα το γεγονός ότι οι τρίτες γεννήσεις είναι αυτές που αποτελούν το κλειδί στην διατήρηση του πληθυσμού μιας χώρας, και πως αν δεν ληφθούν άμεσα εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα οι δημογραφικές συνέπειες θα είναι τραγικές.
Τέλος, ο κος Χαβάκης αναφέρθηκε στις εξωστρεφείς ενέργειες και προσπάθειες που καταβάλει η Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε επιδιώκοντας να διευρύνει τις ευρωπαϊκές κοινωνικές συμμαχίες όπως αυτές με την ELFAC (Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία) όπου το έργο και οι δράσεις του ανωτέρω οργανισμού επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν στην οικογένεια.

Τέλος, εκ μέρους και των δύο φορέων ΟΠΟΤΤΕ & ΠΟΠΟ υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη διατήρησής της στενής συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Ομοσπονδιών με σκοπό τη συνεχή ανάδειξη, την προώθηση και την έγκαιρη αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν σχέση με την Τριτεκνία σε Ελλάδα και Κύπρο, καταλήγοντας πως «σε αυτόν τον δύσκολο αλλά και όμορφο αγώνα ΕΝΏΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ» το οποίο μήνυμα συνεργασίας αποτυπώθηκε στην αναμνηστική πλακέτα που προσέφερε η Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. προς την Π.Ο.Π.Ο.