Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

 Στη Βουλή η επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε)

 

Τα προβλήματα και τις αδικίες που έχουν προκύψει εις βάρος των τρίτεκνων οικογενειών με τα Voucher παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ, εξαιτίας δυσλειτουργίας του συστήματος, αναδεικνύει με την κατάθεση της επιστολής της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα ως Αναφοράς προς τον Υπουργό Εργασίας, .

 

Με την συγκεκριμένη επιστολή, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι παρατηρούνται έντονες αδικίες μεταξύ γονέων βάσει του συστήματος μοριοδότησης που δίνει έμφαση στο οικογενειακό εισόδημα αλλά όχι σε κοινωνικά κριτήρια και αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα:

- Μητέρα με 140 μόρια η οποία είναι άνεργη δεν πήρε εισιτήριο και πήρε εισιτήριο μητέρα με 140 μόρια επειδή παρουσίαζε χαμηλά εισοδήματα.

- Τρίτεκνη μητέρα, άνεργη, διαζευγμένη συγκέντρωσε 170 μόρια αλλά δεν έλαβε voucher.

- Μητέρα  τρίδυμων παίρνει επιδότηση αλλά δέχονται μόνο το ένα παιδί.

- Μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα δεν έλαβε επιδότηση.

- Διαζευγμένη μητέρα με 165 μόρια επίσης δεν έλαβε επιδότηση, ενώ έλαβαν άλλες μητέρες με πολύ λιγότερα μόρια.

 

Η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδος  ζητάει την αποκατάσταση των αδικιών και την ανακατανομή των πόρων για την κάλυψη περισσότερων οικογενειών.