Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

 


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΌ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Κ. ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ.
Συνάντηση με την Υφυπουργό Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας κ. Μ. Συρεγγέλα είχαν ο Πρόεδρος και η Γραμματέας της ΟΠΟΤΤΕ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της τακτικής επικοινωνίας μας με την Υπουργό και του αιτήματος της Τριτεκνικής οικογένειας να επιταχυνθούν οι πρωτοβουλίες αντιμετώπισης του Δημογραφικού σύμφωνα με την απόφαση της Ελληνικής Βουλής το 2019, για μέτρα ανακοπής του Δημογραφικού κατήφορου της χώρας.
Ζητήσαμε την ένταξη των τριτέκνων στις ευεργετικές διατάξεις που αφορούν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και επαναλάβαμε το αίτημα μας για γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.
Η Υπουργός επισήμανε το θετικό κλίμα της συνεργασίας με την ΟΠΟΤΤΕ και επανέλαβε την κυβερνητική θέση για στήριξη της οικογένειας στα πλαίσια του κυβερνητικού προγράμματος και του συγκεκριμένου οικονομικού πλαισίου. Επίσης επανέλαβε την δέσμευση της για μέτρα στήριξης της μεγάλης οικογένειας .
Οι ανάγκες στην παρούσα φάση για τις μεγάλες οικογένειες είναι ακόμα πιο επιτακτικές -μετά από 12 χρόνια μνημόνια και 2 χρόνια πανδημίας- και επιπλέον με τις ανατιμήσεις και την οικονομική (και την υγειονομική) κρίση που έχει τσακίσει τους οικογενειακούς μας προϋπολογισμούς..
Ζητήσαμε λοιπόν επιπλέον μέτρα για την δουλειά, την κατοικία, την κοινωνική στήριξη της οικογένειας και καλέσαμε την Υπουργό στη Γενική μας συνέλευση, πρόσκληση την οποία αποδέχτηκε. ΄
111
Απήχηση
5
Αλληλεπιδράσεις
Δείκτης διανομής
Η προώθηση δεν είναι δυνατή
1