Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΛΑΚΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου ο Βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης , τηρώντας την δέσμευση που είχε διατυπώσει με επιστολή του κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Πολυμελών οικογενειών τριών τέκνων Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) , συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δ.Σ. του συλλόγου τρίτεκνων Χανίων και συγκεκριμένα με την Πρόεδρο κυρία Χελιουδάκη Μαρία και τον Ταμία κύριο Κιτρινορίνη Θανάση.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ενημέρωσαν αναλυτικά τον κύριο Πολάκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνοι καθώς και μια σειρά αιτημάτων τους.
Κύριο αιτήματα τους αποτελεί η αλλαγή του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου ώστε να συμπεριλαμβάνονται και οι τρίτεκνοι στις ευεργετικές ρυθμίσεις που έχουν θεσπιστεί για τις πολύτεκνες οικογένειες
Παρά το γεγονός πως ο Σύλλογος Χανίων με την υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων και φορέων έχει καταφέρει, από το 2010 που ιδρύθηκε, μια σειρά ευνοϊκών απολαβών για τα μέλη του, ωστόσο διατύπωσαν το έλλειμμα της πολιτείας ως προς την ενίσχυση της τρίτεκνης οικογένειας και κατ επέκταση την ουσιαστικής αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας.
Τα μέλη του συλλόγου παρέδωσαν στον Βουλευτή αναλυτική, για κάθε εμπλεκόμενο υπουργείο, λίστα των συνολικών αιτημάτων τους.
Από την πλευρά του ο κύριος Πολάκης , τόνισε πως παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς κατά την διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , μια σειρά από ευνοϊκές ρυθμίσεις θεσπίστηκαν για τις πολυμελείς οικογένειες, που ήταν ανακουφιστικές αλλά όχι επαρκείς.
Ωστόσο διαπίστωσε πως το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων τους περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ , που λόγω και των νέων συνθηκών που διαμορφώνει η μεγάλη ακρίβεια, οι πολυμελείς οικογένειες αντιμετωπίζουν ακόμα δυσκολότερες συνθήκες για την επιβίωση τους.
Δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα κλείσει ραντεβού εκπροσώπων της Ομοσπονδίας των τρίτεκνων με την κυρία Θεανώ Φωτίου ,αναπληρώτρια Τομεάρχη. με αντικείμενο την Πρόνοια και Κοινωνική Αλληλεγγύη, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ σχετικά με τις τρίτεκνες οικογένειες και να εξεταστεί η δυνατότητα να συμπεριληφθούν και επιπλέον αιτήματα της Ομοσπονδίας.
Τέλος τους διαβεβαίωσε πως θα σταθεί δίπλα τους με όλες τις δυνατότητες που του παρέχει ο θεσμικός του ρόλος.
Οι εκπρόσωποι των τρίτεκνων του εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους και του προσέφεραν έναν εξαιρετικής αισθητικής μικρό πίνακα που απεικονίζει οικογένεια τριών τέκνων. .