Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ και ΑΓΩΝΙΑΣ

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ

(Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε)

Δ/ση: Εμμ. Μπενάκη 43, Αθήνα

Πληροφορίες: Κοντός Δημήτριος, Πρόεδρος, τηλ: 6936976064

Βακουφτσή Κερασίνα , Γ. Γραμματέας, τηλ: 6936906292

Email: opotte@gmail.com 

Blog: www.opotte.blogspot.comΑξιότιμε κύριε  Πρωθυπουργέ,

συμπληρώνονται σήμερα 47 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα  μας.     

 

Ένα από τα διδάγματα που βγάλαμε είναι πως ο λαός αυτής της χώρας έχει χρέος να υπερασπίζεται την πατρίδα και να μάχεται για να βελτιώσει τη ζωή και το μέλλον του. Όμως για να έχει μέλλον αυτός ο τόπος, πρέπει να γεννιούνται παιδιά, να μεγαλώνουν και να ζουν στη χώρα μας.

Πολλοί –στα λόγια- έχουν συμφωνήσει πως η αντιμετώπιση του Δημογραφικού είναι από τα σημαντικά ζητήματα και απαιτούνται ΑΜΕΣΕΣ πρωτοβουλίες με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η δημιουργία προϋποθέσεων για να δημιουργηθούν οικογένειες, να αποκτήσουν παιδιά, καθώς και η στήριξη των οικογενειών είναι επιβεβλημένη. 

Οι μεγάλες οικογένειες –και η ενθάρρυνση στη δημιουργία τους- με τρία ή περισσότερα παιδιά είναι σημαντικός παράγοντας στην ανάσχεση της δημογραφικής καταστροφής που βιώνουμε.


Για να μην μείνει η ίδρυση του Υφυπουργείου Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας ένα «άδειο πουκάμισο», χρειάζεται «από ΕΧΘΕΣ» να ληφθούν μέτρα.

Αύριο ίσως είναι αργά…

Μια σειρά μέτρα και αποφάσεις όμως μας θυμώνουν, γιατί χαράζουν έναν δρόμο που χειροτερεύει αντί να φτιάχνει τα πράγματα.

1) Στο αίτημα για στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών για κοινωνικό τουρισμό, ο Υπουργός απαντά πως είναι …θέμα που θα μπορούσε να δει ο ΟΑΕΔ, του οποίου έχει την εποπτεία ! Καμιά πρωτοβουλία, ίσως και κανένα ενδιαφέρον.

2) Στο αίτημα να διευκολυνθούν οι τρίτεκνες οικογένειες με εκπτώσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ( αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, ΜΕΤΡΟ, πλοία, τρένα ) καμιά ευαισθησία αντιμετώπισης, ούτε καν σε πιλοτικό πρόγραμμα, καμιά μελέτη…

3) Παρά την θετική πρόβλεψη των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ για ποσόστωση για τις ευπαθείς ομάδες, αυτή αφορά ένα περιορισμένο αριθμό Υπουργείων. Στις προσλήψεις π.χ. του Υπουργείου Παιδείας –που εξαγγέλθηκαν- δεν υπάρχει καμιά πρόθεση τροποποίησης του απαράδεκτου υπάρχοντος νόμου ( που εξοβελίζει προϋπηρεσία και κοινωνικά κριτήρια)

4) Στο αίτημα για παροχή ηλεκτρονικών μέσων στα παιδιά τρίτεκνων οικογενειών για να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στην «τηλεκπαίδευση» -ενώ η χρονιά τελείωσε-οι δεσμεύσεις και η υλοποίηση τους είναι κάτω από τις σοβαρές ανάγκες των οικογενειών μας.

5) Μια σειρά ρυθμίσεις και εξαγγελίες Υπουργείων π.χ Υπουργείο Περιβάλλοντος , Οικονομικών ,αφήνουν απέξω από τις ευνοϊκές διατάξεις τις τρίτεκνες οικογένειες. Μια σειρά ζητήματα όπως της συνυπηρέτησης των ζευγαριών, των θετικών ρυθμίσεων για τα δάνεια του πρώην ΟΕΚ, η ενιαία και θετική αντιμετώπιση για υποψήφιους στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών για παιδιά τριτεκνων οικογενειών περιμένουν την ελάχιστη ευαισθησία και αντιμετώπιση.

6) Η ανάγκη να υπάρξει στεγαστική πολιτική στήριξης των οικογενειών δεν έχει βρει ανταπόκριση, δεν έχουν ανακοινωθεί μέτρα που είναι επιβεβλημένα σε αυτή την κατεύθυνση.

7) Η αλλαγή του νόμου για τον χαρακτηρισμό των οικογενειών που θεωρούνται πολύτεκνες- παραμένει 42 χρόνια σε ισχύ- δεν υλοποιείται. Όταν η ευρωπαϊκή πολιτική πρακτική και οι ανάγκες διατήρησης του πληθυσμού της Ελλάδας χρειάζεται γενναίες πολιτικές πράξεις.

Η υπομονή και η αντοχή μας δοκιμάζονται. Αλλά κυρίως δοκιμάζονται τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης και του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις επιταγές των καιρών, στη συνέπεια που πρέπει να επιδειχτεί ώστε οι αποφάσεις που πήρε η

Ελληνική βουλή για το Δημογραφικό να υλοποιηθούν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΟΤΤΕ.