Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Ο αποκλεισμός της μοριοδότησης των μελών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών από τις προκηρύξεις ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

 Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών

 

Την αδικία που προκύπτει εις βάρος των μελών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών από τον αποκλεισμό της μοριοδότησής τους από προκήρυξη προσλήψεων του ΔΕΔΔΗΕ, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή 36 ακόμα Βουλευτών.

 

«Δεδομένης της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα, αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών που η πανδημία έχει δημιουργήσει, προκαλεί αγανάκτηση ο αποκλεισμός της μοριοδότησης των μελών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών από τη σχετική προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας «Η Κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να αντιληφθεί ότι με τέτοιες αποφάσεις, το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας θα γιγαντώνεται. Η μοριοδότηση τριτέκων και πολυτέκνων συμπολιτών μας για την πρόσληψή τους στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, είναι ένα ισχυρό κίνητρο καταπολέμησης της υπογεννητικότητας και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ακυρωθεί.».

 

Το θέμα προέκυψε με τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης 1/2021 του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. για την πλήρωση 100 ατόμων με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, στη Διεύθυνση Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου (ΔΕΕΔ). Στην Ερώτηση, αφού γίνεται αναφορά στα δημογραφικά στοιχεία της Ελλάδας των τελευταίων ετών, ζητούνται απαντήσεις σχετικά με το εάν προτίθεται η Κυβέρνηση να άρει αυτή την αδικία και να μεριμνήσει έτσι ώστε να επανα-προκηρυχθούν οι συγκεκριμένες θέσεις, καθώς και να λάβει μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί η ελληνική οικογένεια μέσα από την παροχή πρόσθετων κινήτρων για την μείωση της υπογεννητικότητας.

 

Χάρης Μαμουλάκης

Βουλευτής Ηρακλείου | Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ