Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

«Μοριοδότηση τρίτεκνων / πολυτέκνων στην προκήρυξη 1/2021 της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.»

 Σας γνωρίζουμε ότι μετά από  τις  επιστολές που έστειλε η  ΟΠΟΤΤΕ  (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ  ΕΛΛΑΔΟΣ )  με  θέματα : Υπουργείου  Ναυτιλίας,  Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού  , πρώην Εργατική Εστία και αποκλεισμό τριτέκνων  οικογενειών από διαγωνισμούς.   Έγιναν επερωτήσεις  στη Βουλή και στα αρμόδια  Υπουργεία .

Σας  στέλνουμε επερώτηση από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ  για «Μοριοδότηση τρίτεκνων /  πολυτέκνων  στην προκήρυξη 1/2021 της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.»



ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Σκρέκα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη 

ΘΕΜΑ: «Μοριοδότηση τρίτεκνων/πολυτέκνων στην προκήρυξη 1/2021 της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.» 

Κύριοι Υπουργοί, Η δημογραφική κρίση στην Ελλάδα έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς η μείωση του πληθυσμού είναι ραγδαία και αναπόφευκτη. 

Καθώς η εξέλιξη των δημογραφικών μεγεθών συσχετίζεται με ένα σύνθετο πλέγμα τάσεων σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο και αλληλοεπιδρά με την εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών στα πεδία της εκπαίδευσης, της εναρμόνισης εργασιακής και οικογενειακής ζωής, της ισότητας των φύλων, της γονεϊκότητας, της ενσωμάτωσης του νομίμως διαμενόντων πληθυσμού και εν γένει των πολιτικών που διαμορφώνουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, η Πολιτεία οφείλει να λάβει συνεχώς μέτρα για την αντιστροφή των εξαιρετικά ανησυχητικών τάσεων που παρατηρούνται στα δημογραφικά μεγέθη της χώρας. 

Στο πλαίσιο αυτό, προσμετράται η συνεισφορά των πολυμελών οικογενειών στην επίλυση του δημογραφικού́ζητήματος, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τόσο οι πολύτεκνες, όσο και οι τρίτεκνες οικογένειες, για τις οποίες η Πολιτεία ορθώς λαμβάνει μερίμνα θεσπίζοντας ευνοϊκές διατάξεις, όπως η αύξηση του ποσοστού́ συμμέτοχης τους στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

 Επειδή στον πρόσφατο διαγωνισμό της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (προκήρυξη 1/2021) για την πλήρωση εκατό (100) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου (ΔΕΕΔ) δεν προβλέπεται ειδική ποσόστωση για πολυτέκνους/τριτέκνους όσον αφορά τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων, 2 Επειδή η αγωνία των τρίτεκνων/πολίτεκνων για την κάλυψη των αυξημένων βιοτικών αναγκών των νοικοκυριών τους, ιδίως αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, κορυφώνεται, 

Ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί

1. Γιατί δεν έχει συμπεριληφθεί η ειδική ποσόστωση για πολυτέκνους/τριτέκνους στην προκήρυξη 1/2021 της ΔΕΔΔΗΕ; 

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να συμπεριληφθούν οι τρίτεκνοι/πολύτεκνοι στην μοριοδότηση για τη συμμετοχή τους στην προκήρυξη 1/2021 της ΔΕΔΔΗΕ;

3. Ποια πρόσθετα μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των τρίτεκνων/πολύτεκνων; 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

 Βασίλης Κεγκέρογλου 

Γιώργος Μουλκιώτης

 Γιώργος Αρβανιτίδης