Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Δημογραφικό : Ώρα ευθύνης για όλους

 Στην διαδικτυακή συζήτηση της ΟΠΟΤΤΕ τον Σύλλογο Τριτεκνων Χανίων εκπροσώπησε η Πρόεδρος κ..Xελιουδάκη Μαρία και συμμετείχε ο κ. Διγαλακης Βασίλης (τ. Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων) Μέλος της Βουλής των Ελλήνων.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε)

Δ/ση: Εμμ. Μπενάκη 43, Αθήνα 

 Πληροφορίες: Κοντός Δημήτριος, Πρόεδρος, τηλ: 6936976064 

 Βακουφτσή Κερασίνα ,

 Γ. Γραμματέας, τηλ: 6936906292

 Email: opotte@gmail.com 

Blog: www.opotte.blogspot.com 

 Αθήνα:23-5-2021 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δημογραφικό : Ώρα ευθύνης για όλους

 Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας πολυμελών οικογενειών τριών τέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα τις αναγκαίες ΑΜΕΣΕΣ πρωτοβουλίες για το Δημογραφικό στη χώρα μας και τη στήριξη των μεγάλων οικογενειών καθώς και τη δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε τα νέα ζευγάρια να κάνουν παιδιά και να μπορούν να τα μεγαλώσουν με αξιοπρέπεια. 

Μετά την εισαγωγική ομιλία του Προέδρου της ΟΠΟΤΤΕ Δημήτρη Κοντού για την επιτακτική ανάγκη να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της βουλής του 2019 για το δημογραφικό και να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο μακράς πνοής για τη στήριξη της οικογένειας , το λόγο πήραν οι βουλευτές.

 Στις παρεμβάσεις τους οι Υπουργοί και βουλευτές που πήραν το λόγο αναγνώρισαν την ανάγκη σχεδίου και δράσεων για να αναστραφεί ο «Δημογραφικός κατήφορος» της χώρας Τα τελευταία 10 μνημονιακά χρόνια ο αριθμός των θανάτων υπερβαίνει ετησίως τις γεννήσεις, με την «ψαλίδα» συνεχώς να ανοίγει. 

 Το 2020 η διαφορά θανάτων-γεννήσεων ήταν 45000. Σαν να χάνουμε μια πόλη κάθε χρόνο. 

Τι μέλλον μπορεί να έχει ο τόπος με τέτοια εξέλιξη;

 Εμείς ΔΕΝ μπορούμε να μένουμε αδρανείς. Παρεμβάσεις και προτάσεις-μεταξύ των πολλών συμμετεχόντων στη συζήτησηέκαναν οι Υπουργοί κυρία Φ. Αραμπατζή και ο κ. Α. Συρίγος, οι βουλευτές Ζ. Τζηκαλάγιας, Α. Λιούπης, Ξ. Μπαραλιάκος, Β. Διγαλάκης (τ. Υπουργός), Β. Υψηλάντης (Κοσμήτορας της Βουλής), Χ. Μπουκώρος ( Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος), Χ. Κέλλας, Γ. Παππάς καθώς και τρίτεκνοι και βουλευτές Κ. Μαραβέγιας, Σ. Χιονίδης και Δ. Κούβελας.

 Τη συζήτηση παρακολούθησαν πολλοί περισσότεροι βουλευτές, γεγονός που μας δίνει μικρή αισιοδοξία πως μπορεί να γίνει κάτι… Στις επόμενες συζητήσεις και δράσεις , ελπίζουμε πως θα είναι όλοι τους.

 Από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΟΤΤΕ συμμετείχαν μέλη του από κάθε γωνιά της χώρας. Από την Λέρο και την Κάλυμνο, την Κρήτη , τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Μακεδονία, ως την Θράκη με το ακριτικό Έβρο. Γόνιμες παρεμβάσεις έκαναν, ο αντιπρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ , Γ. Χαβάκης και η γραμματέας Σ. Βακουφτσή, ενώ την συζήτηση συντόνιζε ο οργανωτικός γραμματέας Δ. Χριστοθανόπουλος. 

Από το σύνολο των παρεμβάσεων εκφράστηκε η κοινή αγωνία αλλά και η δέσμευση για στήριξη στον αγώνα των τριτέκνων. Για να μην μείνει η ίδρυση Υφυπουργείου Οικογενειακής και Δημογραφικής Πολιτικής «κενό γράμμα» , αλλά να συμβάλλει αποφασιστικά με πολιτικές πρωτοβουλίες στη στήριξη της οικογένειας και των παιδιών. 

Το επόμενο διάστημα η ΟΠΟΤΤΕ θα εντείνει τις επαφές με την κυβέρνηση καθώς και με τους βουλευτές όλων των κομμάτων, ώστε να γίνει συστηματική η παρέμβαση και να παρθούν μέτρα με μακροχρόνιο ορίζοντα. Θα πυκνώσει τις επαφές με την αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού. 

Το Δημογραφικό είναι μεγάλο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ θέμα που μας αφορά, ΟΛΟΥΣ. Και απαιτούνται λύσεις  Είναι στο χέρι του πρωθυπουργού και –Τρίτεκνου- κ. Κ. Μητσοτάκη να υλοποιηθούν ΤΩΡΑ οι πολιτικές που το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει αποφασίσει από το 2019. 

Εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια ! Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΟΤΤΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΚΟΝΤΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ ΚΕΡΑΣΙNA