Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

ΕΠΑΦΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.

Συνάντηση της Ομοσπονδίας Τριτέκνων ΟΠΟΤΤΕ με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκ

Οι πολυμελεις οικογένειες ειναι αυτές που θα ανακόψουν με το παραδειγμα τους τη δημογραφική καθίζηση της χώρας μας.
Η Ομοσπονδία Τριτεκνων με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και Πρόεδρο των Τριτεκνων Χανίων κ. Μαιρη Χελιουδακη επισκέφθηκε τον Υπουργο Ναυτιλίας Γιαννη Πλακιωτακη οπου συζητήθηκαν θεματα που απασχολουν τους Τριτεκνους.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εκπτώσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε καθε περιοχη της χώρας.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε να απαντήσει και αφού το μελετήσει σε λιγες μερες θα υπάρξει νεα επαφή για να δωθουν απαντήσεις.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Την Πέμπτη 25-6-2020 μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκαν στο υπουργείο με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.
Έγινε συζήτηση επί όλων των θεμάτων που είναι αρμοδιότητα της Υφυπουργού.
Η εισήγηση του Προέδρου της ΟΠΟΤΤΕ ήταν σχετική με το Δημογραφικό πρόβλημα και το αίτημα αναγνώρισης των τρίτεκνων ως πολυμελών-πολύτεκνων οικογενειών με τρία και άνω παιδιά κατά τα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών.
Στη συνέχεια τέθηκαν τα θέματα που αφορούν:
· στα αποσυρόμενα προϊόντα
· τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
· δάνεια του ΟΕΚ
· προγράμματα στέγασης
· συμμετοχής της Ομοσπονδίας σε επιτροπές διαβούλευσης και προσλήψεων
· ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στις ευπαθείς ομάδες
· ενιαία αντιμετώπιση σε όλη την Ελλάδα, με εκπτώσεις στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών, των ΚΤΕΛ και των αστικών λεωφορείων και των τρένων
· αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων στο Α21
· προστασία της 1ης κατοικίας
· Επαύξηση voucher για τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς
Η Υφυπουργός απάντησε σε όλα τα θέματα αυτά και δεσμεύτηκε να μελετήσει τα στοιχεία για τις μεταφορές, να εξετάσει την πλαισίωση των επιτροπών και γενικά επιφυλάχτηκε να δώσει απαντήσεις μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν βουλευτές Ξενοφών Μπαραλιάκος (Πιερίας) και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας (Μαγνησίας). Στις εισηγήσεις τους ανέφεραν ότι οι πολυμελείς οικογένειες είναι αυτές που θα ανακόψουν με το παράδειγμά τους τη δημογραφική καθίζηση της χώρας μας και θα συμβάλλουν στην αλλαγή νοοτροπίας που θα επιτρέψει τη δημιουργία πολυμελών οικογενειών.
Από την ΟΠΟΤΤΕ συμμετείχαν οι Δημήτρης Κοντός (Πρόεδρος), Γιώργος Χαβάκης (Αντιπρόεδρος) Σούλα Βακουφτσή (Γεν. Γραμματέας), Ζωή Κοΐδου (Β΄ Αντιπρόεδρος) Μαιρη Χελιουδάκη (Υπ. Δημοσίων Σχέσεων), Δημήτρης Χριστοθανόπουλος (Οργαν. Γραμματέας).


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟ
Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο είχε την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ).
Την ΟΠΟΤΤΕ εκπροσώπησαν τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας: Δημήτρης Κοντός (Πρόεδρος), Γεώργιος Χαβάκης (Αντιπρόεδρος), Σούλα Βακουφτσή (Γεν. Γραμματέας), Ζωή Κοίδου (Β΄ Αντιπρόεδρος),
Οι εκπρόσωποι ΟΠΟΤΤΕ αφού υπογράμμισαν τους βασικούς σκοπούς και στόχους της ΟΠΟΤΤΕ που είναι η εξομοίωση τρίτεκνων –πολύτεκνων (Large Families) που ισχύει και στην Ευρώπη, παρουσίασαν διάφορα θέματα που άπτονται του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης, συζητήθηκε το Δημογραφικό, οι εκπτώσεις στα Μ.Μ.Μ, και πολλά άλλα. Συμφωνήθηκε δε η Ομοσπονδία να έχει επεξεργαστεί διάφορα στοιχεία και να τα παραδώσει στο Γεν. Γραμματέα και το υπουργείο με τη σειρά του θα κάνει αντίστοιχες μελέτες, προκειμένου να τεκμηριωθούν όσα θέματα απαιτούν λύσεις.
Ο κος Τριαντόπουλος από τη δική του πλευρά, αφού καλωσόρισε τα μέλη της ΟΠΟΤΤΕ, αφιέρωσε πολύ χρόνο στη διαλεκτική συζήτηση που ακολούθησε, και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προσπάθεια προώθησης των θεμάτων των τρίτεκνων και υπογράμμισε καταληκτικά, ότι θα εξετάσει αναλυτικά τις θέσεις και προτάσεις που κατατέθηκαν και γραπτώς.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ κ.ΒΑΣΙΛΗ ΔΙΓΑΛΑΚΗ
Είχα τη χαρά να συναντηθώ με εκπροσώπους από την Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) και να συζητήσουμε για τις μετεγγραφές και την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας.
Ήταν μία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα εξεταστούν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Επιμένουμε ενωτικά και διεκδικούμε για τους Τρίτεκνους.