Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το σχέδιο για το επίδομα γέννας Ποιοι είναι οι δικαιούχοι Στη θεσμοθέτηση του επιδόματος γέννας ύψους 2.000 ευρώ για 83.000 δικαιούχους προχωρά η κυβέρνηση από την 1η Ιανουαρίου του 2020, με στόχο την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, με την εφημερίδα να διαθέτει και να αποκαλύπτει το νομοσχέδιο που θα καταθέσουν στην Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, το επίδομα θα καταβάλλεται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σε δύο δόσεις. Η πρώτη των 1.500 ευρώ αμέσως μετά την γέννηση του παιδιού και η δεύτερη των 500 ευρώ εντός εξαμήνου. Το εισοδηματικό κριτήριο για τη λήψη του επιδόματος για μια μονογονεϊκή οικογένεια ορίζεται στα 40.000 ευρώ ετησίως, για ζευγάρι στα 60.000 ευρώ. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, το επίδομα γέννησης θα είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται, ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, ιδιώτες ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν θα υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. Οι αλλαγές Ακόμη, στο νομοσχέδιο προωθούνται αλλαγές στα επιδόματα παιδιού και στέγασης, με αυστηροποίηση των κριτηρίων χορήγησής τους, καθώς πλέον θα απαιτείται η 10ετής παραμονή μόνιμα και νόμιμα στη χώρα για πολίτες τρίτων χωρών. Επίσης προβλέπεται ότι το επίδομα ορεινών περιοχών πλέον είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο και δρομολογείται η δημοσίευση της προκήρυξης μόνιμου προσωπικού στους φορείς πρόνοιας. Τέλος, με υπουργική απόφαση θα ενεργοποιηθεί ο προηγούμενος νόμος που προβλέπει ότι θα απαιτείται η υποχρεωτική αναγραφή του ονόματος του ενοικιαστή στον λογαριασμό της ΔΕΗ για να συνεχίζει να λαμβάνει το επίδομα στέγασης.