Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Mειωμένη στρατιωτική θητεία για τα τρία παιδιά (αγόρια ) των τριτέκνων οικογενειών .

Ψηφίστηκε & έγινε Νόμος 4609/3-5-2019 ΦΕΚ 67 Α : «Ρυθμίσεις Μέριμνας Προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις». Mειωμένη στρατιωτική θητεία για τα τρία παιδιά (αγόρια ) των τριτέκνων οικογενειών . Για τα παιδιά 3τεκνων οικογενειών προβλέπεται: -8 μήνες αντί για 9 στον Στρατό Ξηράς -9 μήνες για το Ναυτικό και την Αεροπορία. Η ΟΠΟΤΤΕ συνέβαλε με προτάσεις –συναντήσεις-παρεμβάσεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ήτοι : .-Στις 14 Μαρτίου2019 αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκαν με τον Νομικό Σύμβουλο κ. Θωμά Ψαρρή του Υφυπουργού κ. Παναγιώτη Ρήγα , υπεύθυνο για το σχέδιο νόμου . Η συζήτηση- προτάσεις διεξήχθη στα πλαίσια προτάσεων του ανωτέρω νομοσχεδίου που αναρτήθηκε στη διαύγεια. Οι προτάσεις της ΟΠΟΤΤΕ βασιζόταν πάνω στο δημογραφικό, στις ανάγκες των οικογενειών Οπλιτών και μονίμων Υπαξιωματικών και Αξιωματικών, φυσικά μέσα στα πλαίσια δυνατοτήτων των Ενόπλων δυνάμεων .-Στις 29-3-2019 συνάντηση της ΟΠΟΤΤΕ με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Ρήγα που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο Πάνος Ρήγας άκουσε τα αιτήματα της αντιπροσωπείας για διευκολύνσεις των μελών των οικογενειών τους -που είτε είναι μόνιμα στελέχη των ΕΔ είτε υπηρετούν τη θητεία τους- ενώ παράλληλα τους ενημέρωσε για τις ευνοϊκές για τις τρίτεκνες οικογένειες διατάξεις του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ, που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή. .-Στις 16/ 4 /2019 εκπρόσωπος της ΟΠΟΤΤΕ παρέστη στην συζήτηση της Βουλής και εκπροσώπησε την ΟΠΟΤΤΕ στην Διαρκή επιτροπή Εθνικής ΄Αμυνας & Εξωτερικών υποθέσεων. Σκοπός μας είναι να συμπαρασταθούμε όσο γίνεται περισσότερο στους ανθρώπους μας, στα προσωπικά και οικογενειακά τους ζητήματα, να τους δώσουμε λύσεις .