Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΟΠΕΚΑ: Ξεκίνησαν στα ΚΕΠ οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό (προθεσμίες)

Σήμερα ξεκίνησαν των δικαιούχων για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, μέσω ΟΠΕΚΑ και θα “τρέχουν” έως και τη Δευτέρα 11/6.  Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα ΚΕΠ εκτός από τo παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα που υπάρχει ειδική φόρμα του ΟΠΕΚΑ.

Στόχος του ΟΠΕΚΑ είναι να επωφεληθούν από τις παροχές όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι.
Στα νέα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας δίδεται  έμφαση στο παιδί, καθώς το 2018 είναι έτος αφιερωμένο στο παιδί.
Εκτός από το Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για 55.000 δικαιούχους, του ιαματικού τουρισμού για 4.000 συνταξιούχους, το Εκδρομικό πρόγραμμα για 12.500 δικαιούχους,  τα δωρεάν εισιτήρια θεάτρου για 50.000 δικαιούχους, ο ΟΠΕΚΑ φέτος συμπεριέλαβε κατασκηνωτικά προγράμματα για παιδιά αγροτών από 6 έως 16 ετών και αύξησε κατά 50% την επιχορήγηση για βιβλία που θα προμηθευτούν παιδιά αγροτών.
Επίσης, σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες της aftodioikisi.gr, θα διατεθεί ένα σημαντικό ποσό για θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση -Οδηγό για τα προγράμματα του ΟΠΕΚΑ:
Τα προγράμματα εφαρμόζονται σε όλους τους νομούς της χώρας και για τη συμμετοχή σε αυτά απαιτείται:
  • υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στα ΚΕΠ όλης της χώρας για τον κοινωνικό – ιαματικό τουρισμό, το εκδρομικό πρόγραμμα, τα δωρεάν βιβλία και εισιτήρια θεάτρου, όπως και για τα χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες μητέρες.
  • υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης απευθείας στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) για το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα