Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Αίτημα συμμετοχής σας στην πανελλήνια συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του ,να δείξουν για μια ακόμη φορά ,την ανθρώπινη πλευρά τους, σχετικά με την ανάγκη που έχει προκύψει για την Πανελλήνια συγκέντρωση σχολικών ειδών που θα διατεθούν στις οικογένειες που στηρίζει ο Οργανισμός ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ  μέσω του Κέντρου στήριξης παιδιού και Οικογένειας στην Κρήτη.

 Σε λίγες ημέρες θα ζητηθεί από τους μαθητές των ελληνικών σχολείων και από τις οικογένειές τους, να καλύψουν ένα πλήθος δαπανηρών προμηθειών για τις σχολικές υποχρεώσεις. Για κάποιες οικογένειες αυτή η εποχή είναι εποχή χαράς και ανανέωσης, για αρκετές άλλες όμως είναι περίοδος άγχους και αγωνίας για το πώς θα καταφέρουν να καλύψουν αξιοπρεπώς τις ανάγκες των παιδιών τους. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κινητοποιεί και καλεί το σύνολο της κοινωνίας στην πανελλήνια εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών που διοργανώνει, αφού καμία οικογένεια και κανένα παιδί δεν θα πρέπει να αγωνιά για την κάλυψη αυτών των στοιχειωδών αγαθών. Τα τελευταία χρόνια και παρά τη σφοδρή κοινωνικό-οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει καταφέρει να τριπλασιάσει τον αριθμό των παιδιών που καλύπτει μέσα από τις 12 διαφορετικές δράσεις του σε όλη την Ελλάδα! Χωρίς την αμέριστη εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας και των εταιριών που συμμετέχουν στο «Χαμόγελο» με τα είδη και τις υπηρεσίες τους, είναι βέβαιο ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και κάθε παιδί και οικογένεια που βρίσκεται πίσω από αυτό, δεν θα τα είχαν καταφέρει. Ενδεικτικά, μόνο μέσα από τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας του Οργανισμού, καλύφθηκαν το 2015 12.828 παιδιά και οι οικογένειές τους σε όλη την Ελλάδα! Από το σύνολο των παιδιών, το 54,6% εξ αυτών υποστηρίχθηκαν για πρώτη φορά, ενώ σε ποσοστό 79,2% οι οικογένειες ήταν άνεργων γονέων ή απασχόλησης σε επισφαλή εργασία Φέτος η συμμετοχή όλων στην εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών θα έχει μεγαλύτερη αξία από ποτέ, αφού ο αριθμός των παιδιών που έχουν ανάγκη είναι αντίστοιχα μεγαλύτερος από ποτέ. Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε και εσάς να συσπειρώσουμε δυνάμεις για να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατό περισσότερα σχολικά είδη, για τα παιδιά. Τα είδη που συγκεντρώνουμε, βάσει των απαιτήσεων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναφέρονται αναλυτικά στη λίστα που επισυνάπτεται ξεχωριστά, ενώ η συγκέντρωση πραγματοποιείται από 01/09/2016 έως και 30/9/2016 στο εξής σημείο: ● 


Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Κρήτη Διεύθυνση: Μαργουνίου 39, Χανιά, Τ.Κ.731 36 Τηλ: 28210 73000 – Ε-mail: kriti@hamogelo.gr



ΛΙΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ


● Σχολικές τσάντες δημοτικού - γυμνασίου -λυκείου
● Τετράδια 3- 4 θεμάτων
● Τετράδια (μπλε και χρωματιστά)
● Σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί)
● Τέμπερες - Κηρομπογιές
● Μπλοκ ζωγραφικής – ακουαρέλες
● Μαρκαδόρους - Ξυλομπογιές
● Μολύβια
● Στυλό
● Γόμες
● Ξύστρες
● Διορθωτικά
● Πινέλα
● Κασετίνες
● Ντοσιέ (μεγάλα- μικρά) και ανταλλακτικά φύλλα
● Φακέλους με λάστιχο
● Χαρτί Α4
● Διαφάνειες
● Κόλλες (στικ και υγρές)
● Πλαστελίνες
● Διάφανο αυτοκόλλητο για την προστασία βιβλίων
● Ψαλιδάκια
● Γεωμετρικά όργανα (χάρακες, διαβήτες κ.λ.π.)

Είναι πολύ σημαντικό για μας να σας έχουμε κοντά μας για μια ακόμη φορά και σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια.
(Αν φέρετε μεταχειρισμένα ,παράκληση να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση).
Ευχαριστούμε.