Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ 1 & 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Ιστορικό
Το «Υπερκοπέλι» είναι ένας αγώνας τριάθλου ερασιτεχνικού χαρακτήρα, που διεξάγεται στους Άγιους Απόστολους. Το τρίαθλο είναι ένα μοντέρνο αγώνισμα στο οποίο οι αθλητές καλούνται να κολυμπήσουν, να κάνουν ποδήλατο και στη συνέχεια να τρέξουν. Η έννοια “ερασιτεχνικός χαρακτήρας” σημαίνει ότι δεν υπάρχει χρονομέτρηση των αθλητών και δίνονται μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.
Με το «Υπερκοπέλι» προσπαθούμε να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά στον αθλητισμό (διοργανώνοντας ένα αγώνα χαμηλών απαιτήσεων, χωρίς ανταγωνισμό), στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  (καθώς τα έσοδα διατίθενται για τους σκοπούς του Ορίζοντα) και στον εθελοντισμό (καθώς η διοργάνωση του αγώνα γίνεται από εθελοντές), χωρίς να αφήνουμε εκτός τον παράγοντα διασκέδαση.
Η διοργάνωση βρίσκεται στην έβδομη χρονιά της. Τις δύο τελευταίες χρονιές η εκδήλωση προσέλκυσε αρκετό κόσμο και διευρύνθηκε όσον αφορά τα δρώμενα, καθώς προστέθηκε ο αγώνας τριάθλου για μικρά παιδιά, επίσης με ερασιτεχνικό χαρακτήρα, με τίτλο «Υπερκοπελάκι» και σκοπό να μυήσει τους μικρούς μας φίλους στις αξίες που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί ότι μετά τον αγώνα ακολουθεί το πάρτι στην παραλία με djs, σουβλάκια, μπύρες και αναψυκτικά για συμμετέχοντες και θεατές. Κατά τη διάρκεια του πάρτι πραγματοποιείται και ο διασκεδαστικός αγώνας «Σούπερ Ήρωες», μία σειρά δοκιμασιών στην άμμο και στο νερό για όλους!

Υπερκοπέλι 7
Φέτος το «Υπερκοπέλι»  θα είναι διήμερο και θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Οκτωβρίου 2016.
Την πρώτη μέρα θα διεξαχθεί ένας αγώνας “ολυμπιακού” τριάθλου (1500μ κολύμπι, 40χλμ ποδήλατο και 10χλμ τρέξιμο), αγωνιστικού χαρακτήρα με χρονομέτρηση. Συγχρόνως θα διεξαχθεί ένας αγώνας δρόμου και δυναμικού περπατήματος  5 χλμ. , με τίτλο «Ανοιχτοί Ορίζοντες», όπου οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να είναι αθλητές, δεν θα υπάρχει κατάταξη και θα συμμετέχουν προβάλλοντας όποιο φιλανθρωπικό σωματείο - ίδρυμα της πόλης μας εκείνοι επιλέξουν. Με σκοπό  να προαχθεί με αυτό τον τρόπο η ιδέα του μαζικού αθλητισμού, να προβληθεί το έργο των φιλανθρωπικών σωματείων – ιδρυμάτων των Χανιών και να προωθηθεί το μήνυμα του εθελοντισμού. Οι συμμετέχοντες στον αγώνα αυτό θα λάβουν κεραμικό αναμνηστικό μετάλλιο σε σχήμα καρδιάς.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση όλων των αγώνων θα ακολουθήσει «πιλάφι πάρτι» με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων του Μάνου Μαλαξιανάκη και των Χάρη και Γιώργη Παντερμάκη. Στον χώρο των Αγίων Αποστόλων για το διήμερο, θα έχουν στηθεί κιόσκια, τα οποία διαθέτει ευγενικά ο Δήμος Χανίων στα φιλανθρωπικά σωματεία της πόλης, ώστε οι παρευρισκόμενοι να μπορούν να ενημερωθούν για τις δράσεις του κάθε σωματείου .
Την επόμενη ημέρα θα διεχαχθεί το «Υπερκοπέλι 7» (κολύμπι 400μ, ποδήλατο 15 χλμ και τρέξιμο 4 χλμ) και το Υπερκοπελάκι (κολύμπι 50μ, ποδήλατο 2 χλμ και τρέξιμο 500 χλμ). Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το καθιερωμένο πάρτι στην παραλία και ο διασκεδαστικός αγώνας «Σούπερ Ήρωες», όπου οι “αγωνιζόμενοι” θα κληθούν αφού πιούν ένα ποτήρι μπύρα, να περάσουν τεχνητά εμπόδια, τα οποία θα είναι στημένα στην αμμουδιά των Αγ. Αποστόλων,  ντυμένοι ως παρωδίες των Σούπερ Ηρώων της Marvel.

Δυνατότητα Συμμετοχής  Φιλανθρωπικών Σωματίων

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις “Υπερκοπέλι 7” με τον παρακάτω τρόπο:
Να ενθαρρύνετε τα μέλη και τους φίλους σας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις είτε ως αγωνιζόμενοι είτε ως θεατές. Ειδικά για τον αγώνα δρόμου “Ανοιχτοί Ορίζοντες” μέλη-φίλοι του συλλόγου/σωματείου/ιδρύματος σας, θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με κόστος 10 ευρώ εκ των οποίων 5 ευρώ θα διατίθενται για τους σκοπούς του  συλλόγου/σωματείου/ιδρύματος σας. Με τη συμμετοχή σας θα υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης του κοινού για τις δράσεις σας σε κιόσκι που θα παραχωρηθεί από το Δήμο Χανίων.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στη διοργάνωση
 σας περιμένουμε
 την Τετάρτη 31/8/2016 και ώρες 17:00-21:00
 στο γραφείο του Συλλόγου «Ορίζοντας» στην οδό Μανουσογιαννάκηδων 17 Τηλ.2821079650

Ελάτε να αθληθούμε, να διασκεδάσουμε, να προβάλλουμε το έργο σας.

Με εκτίμηση,

Η Αθλητική παρέα του συλλόγου «Ορίζοντας».