Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

" Το Δημογραφικό Πρόβλημα στην Ελλάδα και τρόποι επίλυσής του "


Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

Η ΟΠΟΤΤΕ μετά στα 6 περίπου χρόνια αγωνιστικής παρουσίας έχει ήδη αρκετά αποθέματα συλλογικής πείρας, γνώσης και είναι  σε θέση να αντιμετωπίσει και να προβάλλει τα προβλήματα των τρίτεκνων. Χωρίς ανώφελες κραυγές ή κούφια συνθήματα εργάζεται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και συνέπεια. Αξιοποιεί τις γνώσεις και την πληροφόρηση όλων των μελών του Δ.Σ και των συλλόγων –μελών της, προκειμένου να τεκμηριώσει τα αιτήματα και να προγραμματίζει τις ενέργειές της. Συγκεντρώνει, επεξεργάζεται προβάλει και προωθεί την επίλυση των αιτημάτων των συλλόγων


Χαιρετισμός Προέδρου Ομοσπονδίας ΟΠΟΤΤΕ

Αγαπητοί φίλοι

Οι  προσπάθειές  μας για την ανάδειξη και την προβολή των θεμάτων μας θα συνεχιστεί με κατάλληλες δράσεις, ενώ παράλληλα θα επεξεργαζόμαστε και θα προτείνουμε λύσεις τέτοιες,  που να οδηγούν  στη λύση ή τουλάχιστον στην άμβλυνση των προβλημάτων των τρίτεκνων.  Μια τέτοια  δράση είναι η ανάδειξη του Δημογραφικού προβλήματος , που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό θέμα για την Ελλάδα  μας και το μέλλον της.  Ευελπιστούμε τα συμπεράσματα της Ημερίδας να αποτελέσουν την απαρχή μιας σοβαρής συζήτησης , σε εθνικό επίπεδο για τη λύση του Δημογραφικού.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συλλόγους από όλη την Ελλάδα για τη συμμετοχή τους στο τριήμερο εκδηλώσεων στο Βόλο, αλλά και για τη συνολική προσφορά τους  στις προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον των τρίτεκνων οικογενειών.

                    
Μανόλης Αχλαδιανάκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας
Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ)


ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Η Μαγνησία, η αρχαία χώρα των Κενταύρων και των Αργοναυτών, πήρε το όνομά της από τον Μάγνητα, γιό σύμφωνα με την μυθολογία του Αίολου, ο οποίος ήταν ο πρώτος που διάλεξε για βασίλειό του την περιοχή.
Πρωτεύουσα του νομού είναι ο Βόλος που ταυτίζεται με την αρχαία πόλη της Ιωλκού από την οποία ξεκίνησε ο Ιάσωνας την Αργοναυτική του εκστρατεία προς την Κολχίδα, με στόχο να φέρει το Χρυσόμαλλο Δέρας.
Ο Βόλος και εν γένει η περιφέρεια της Μαγνησίας, είναι μια περιοχή στην οποία, παράλληλα με το εμπόριο και τη βιομηχανία υπήρξαν κέντρο άνθισης των γραμμάτων και των τεχνών και σήμερα και των επιστημών χάρη.
 Η πλούσια μυθολογική παράδοση, το μακραίωνο ιστορικό παρελθόν, οι αστείρευτες φυσικές καλλονές, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι ιστορικές μονές και εκκλησίες, τα παραδοσιακά χωριά, οι αναπτυγμένοι τουριστικοί οικισμοί, η σύγχρονη πόλη του Βόλου με την έντονη οικονομική και
πνευματική δραστηριότητα αποτελούν προορισμούς που ο κάθε επισκέπτης οφείλει να επισκεφτεί και να απολαύσει.Ημερίδα

" Το Δημογραφικό Πρόβλημα
στην Ελλάδα και τρόποι επίλυσής του "

Βόλος,  Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016
Αμφιθέατρο ΄΄ΚΟΡΔΑΤΟΣ΄΄
 Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

                             Ο πληθυσμός μειώνεται!!
    
                                    Υπάρχουν λύσεις;;Συνδιοργάνωση

Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων
Ν. Μαγνησίας "Η ΑΡΓΩ"
Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ)
Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων


Είσοδος ΕλεύθερηΧαιρετισμός Συλλόγου Μαγνησίας ΄΄Η ΑΡΓΩ΄΄

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,
Σας προσκαλούμε στην ημερίδα που διοργανώνουμε για να ακούσουμε και να συζητήσουμε, τους διακεκριμένους επιστήμονες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας το μείζον θέμα του Δημογραφικού της χώρας. Πιστεύουμε ότι τα συμπεράσματα της ημερίδας θα αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο στην άσκηση μιας καλύτερης και πιο αποδοτικής πολιτικής για τη λύση του Δημογραφικού προβλήματος.
Επίσης, παράλληλα με την ημερίδα σας καλούμε να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις μας και να γνωρίσετε από κοντά την πλούσια πολιτιστική  κληρονομιά του τόπου μας.

 Καλή Διαμονή!   
Σούλα Βακουφτσή,  Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας  ΄΄ Η ΑΡΓΩ ΄΄

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε
Μαγνησίας και  Σποράδων

Αγαπητοί Σύνεδροι
Το πραγματικά μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το δυσθεώρητο ύψος του δημόσιου χρέους της αλλά η δημογραφική της κατάρρευση, που δεν επιλύεται με απόφαση μίας Συνόδου Κορυφής, αλλά απαιτούνται δεκαετίες για την αναστροφή της δημογραφικής γήρανσης, κάτι που μάλιστα υλοποιείται με αργούς ρυθμούς.
 Τα παιδιά μας είτε γερνούνε, εφαρμόζοντας πάνω τους τελευταίας στιγμής μεταρρυθμίσεις - τρόπους για να πληρώσει η χώρα την κάθε φορά «επόμενη δόση» προς τους δανειστές, είτε μεταναστεύουν στο εξωτερικό προς ανεύρεση εργασίας και καλύτερης μοίρας.

 Δωροθέα Κολυνδρίνη
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε
Μαγνησίας και  ΣποράδωνΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ  

Εγγραφές: 9.00-9.30
Χαιρετισμοί


Απονομή Τιμητικής Πλακέτας στο Βαγγέλη Αυγουλά για την «Κοινωνική του Προσφορά»

Εισήγηση 1: "Ελλάδα, δημογραφικές εξελίξεις και προοπτικές"
Εισηγητής: Κων/νος Βούλγαρης
Ελληνική Στατιστική Αρχή
Προϊστάμενος Τμήματος Φυσικής και Μεταναστευτικής Κίνησης Πληθυσμού

Εισήγηση  2: " Η Ελλάδα χάνεται; οι μεταπολεμικές δημογραφικές μας εξελίξεις, τάσεις και προοπτικές "
Εισηγητής: Βύρων Κοτζαμάνης
Καθηγητής Δημογραφίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Εισήγηση 3:  " Γονιμότητα και παιδική φτώχεια σε περιόδους κρίσης: Η περίπτωση της Ελλάδας"
Εισηγητής: Διονύσης Μπαλούρδος
Διευθυντής Ερευνών, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών
Θα ακολουθήσει συζήτηση-συμπεράσματα

Εισήγηση 4:  "Το Δημογραφικό ως οικονομικό πρόβλημα και τα εργαλεία επίλυσής του"
Εισηγητής: Δημήτρης Ψαρράκης
Οικονομολόγος, Σύμβουλος στην Οικονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού ΚοινοβουλίουΣας ευχόμαστε να έχετε ένα όμορφο τριήμερο!