Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Μετά τη συνάντηση που είχε η ΟΠΟΤΤΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών  και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην οποία συμμετείχε και ο σύμβουλός του κ. Αυγουλάς Βαγγέλης στις 10 Δεκεμβρίου,  τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν για τους τρίτεκνους.
    Οι  αγώνες μας    αποδίδουν καρπούς . Γι αυτό όλοι μαζί στηρίζουμε την ΟΠΟΤΤΕ, για να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Ψηφίζεται  το αρθρο 19   για έκπτωση στα τέλη ύδρευσης  και φωτισμού
Και οι τρίτεκνοι στις προσλήψεις προστατευόμενων στο Δημόσιο

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τη νέα δέσμη προαπαιτούμενων μέτρων Το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο καθώς και το νέο πλαίσιο για την ανάθεση της διαχείρισης ή πώλησης «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων προβλέπει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, Μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων» που κατατέθηκε στη Βουλή.
 Και οι τρίτεκνοι στις προσλήψεις προστατευόμενων στο Δημόσιο

Και οι τρίτεκνοι- όπως ισχύει για τους πολύτεκνους - εντάσσονται πλέον στις κατηγορίες προστατευόμενων προσώπων του ν.2643/1998, αναφορικά με την εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων (μοριοδότηση κ.λπ.), για την πρόσληψη και διορισμό των εν λόγω προσώπων στο Δημόσιο.
 Συγκεκριμένα με προτεινόμενη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση αργά χθες το βράδυ στην βουλή εντάσσονται στο πεδίο εφαρμογής του ν.2643/1998 (Α' 220) «Μέριμνα για την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών και άλλες διατάξεις» οι τρίτεκνες οικογένειες. Ετσι σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση κατ' εφαρμογή των συνταγματικών επιταγών περί ενίσχυσης της οικογένειας και της δημογραφικής πολιτικής παρέχεται ομοιόμορφη προστασία και στην κατηγορία των τρίτεκνων οικογενειών τόσο διά της πρόβλεψης πρόσληψης αυτών σε φορείς του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου φορέα όσο και δια της πρόβλεψης πρόσληψης ή διορισμού σε δημόσιες υπηρεσίες , ν.π.δ.δ. και Ο.Τ.Α. μέσω της μοριοδότησης των γονέων τριών τέκνων και ενός από τα τέκνα των τρίτεκνων οικογενειών.
Στις διατάξεις του νόμου αυτού υπάγονται οι ακόλουθες κατηγορίες προσώπων:
α. Οι πολύτεκνοι γονείς με τέσσερα τέκνα και άνω, οι τρίτεκνοι γονείς, ένα από τα τέκνα πολύτεκνης οικογένειας, ένα από τα τέκνα τρίτεκνης οικογένειας και ο επιζών ή ο άγαμος γονέας τριών ανήλικων τέκνων».
 « Ο αριθμός των μορίων για τους τρίτεκνους γονείς, με βάση το κριτήριο της οικογενειακής κατάστασης καθορίζεται ως εξής:
 Για γονέα με τρία τέκνα διακόσια (200) μόρια. Αν υπάρχουν ανήλικα τέκνα, προστίθενται πενήντα (50) επιπλέον μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο.

 Στην περίπτωση που ο ένας από τους συζύγους δεν εργάζεται, προστίθενται πενήντα (50) μόρια.»
 «Ο αριθμός των μορίων για τα τέκνα τρίτεκνης οικογένειας, με βάση το κριτήριο της οικογενειακής κατάστασης, καθορίζεται ως εξής: Για τρίτεκνη οικογένεια εκατό (100) μόρια. Αν μεταξύ αυτών υπάρχουν ανήλικα τέκνα, προστίθενται πενήντα (50) επιπλέον μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο.»