Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015



Κουρουμπλής: Εξισώνονται οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι σε θέματα μοριοδότησης


«Φιλοδοξούμε να προχωρήσουμε ένα νέο μοντέλο πολυεπίπεδης διακυβέρνησης με ένα επιτελικό κράτος με αποσαφηνισμένες αρμοδιότητες, αποκεντρωμένη διοίκηση και ήδη η κυβέρνηση αυτή τόλμησε να αντέξει στον πειρασμό της…

ονοματοκρατίας» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή της Βουλής που συζητείται το «παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης», ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο κ. Κουρουπλής πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα νέο μοντέλο διοίκησης σε τέσσερα επίπεδα.
Επιτελικό κράτος, αποκεντρωμένη διοίκηση, τοπική αυτοδιοίκηση και διευρυμένη αντιπροσώπευση.
Όπως ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής, μεταξύ των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, και είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνεται διάταξη η οποία επιτρέπει στους δήμους να προσλαμβάνουν εργαζομένους που δικαιώνονται από τα δικαστήρια σε πρώτο βαθμό καθώς επίσης και να προχωρούν σε προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας και άλλες ανταποδοτικές υπηρεσίες.
Ακόμη, εξισώνονται οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι σε θέματα μοριοδότησης, ενώ υπάρχει πρόνοια για τους ΑΜΕΑ που εργάζονται σε εταιρείες των ΟΤΑ να αναλαμβάνει τη φροντίδα τους ο Δήμος σε περίπτωση που κλείσει η επιχείρηση.
Τέλος ο υπουργός Εσωτερικών, προανήγγειλε την δημιουργία ενός νέου συστήματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την διασύνδεση των μεγαλύτερων βάσεων δεδομένων του Δημοσίου με τα δημοτολόγια και τα ληξιαρχεία με βάση τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ και ανέφερε ότι το 2016 οι περίπου 500.000 μαθητές των σχολείων θα μπορούν να εγγραφούν στα σχολεία με το νέο σύστημα.


Μετά τη συνάντηση που είχε η ΟΠΟΤΤΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών  και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην οποία συμμετείχε και ο σύμβουλός του κ. Αυγουλάς Βαγγέλης στις 10 Δεκεμβρίου τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν για τους Τρίτεκνους.
Γι αυτό όλοι μαζί στηρίζουμε την ΟΠΟΤΤΕ για να έχουμε θετικά αποτελέσματα.