Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η Γενική Συνέλευση της ΟΠΟΤΤΕ το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο NOVUS στην Αθήνα Με τη συμμετοχή πολλών συλλόγων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΠΟΤΤΕ.
Πριν την έναρξη της Γ.Σ. πήραν το λόγο προσκεκλημένοι της Ομοσπονδίας και τοποθετήθηκαν σε ό,τι αφορά στα θέματα των τρίτεκνων αλλά και τη γενικότερη πολιτική της χώρας. 
Συγκεκριμένα:
Μετά την παρουσίαση του έργου της τελευταίας χρονιάς, της ΟΠΟΤΤΕ και των συλλόγων, μέσα από ένα βίντεο το λόγο πήρε ο Πρόεδρος κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης.
Ο κ. Αχλαδιανάκης
 Αφού καλωσόρισε τους αντιπροσώπους των συλλόγων και τους προσκεκλημένους έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας, τις συναντήσεις τα εμπόδια που υπάρχουν «για να προχωρήσουμε σε λύσεις», όπως είπε. Στάθηκε ιδιαίτερα στη ρητή υπόσχεση του σημερινού πρωθυπουργού για εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους, όταν ήταν στην αντιπολίτευση που δεν προχώρησε όσο είναι στην κυβέρνηση.
Με δεδομένη την παρουσία των προσκεκλημένων ο πρόεδρος ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας, « ας ακούσουμε με προσοχή τις θέσεις και τις προτάσεις που θα διατυπωθούν από τους καλεσμένους μας».

 
Ακολούθως το λόγο πήραν:
Ο Σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας κ. Θέμης Δημητρακόπουλος, ο οποίος διαβεβαίωσε ρητά για την πρόθεση του υπουργείου να λύσει προβλήματα των τρίτεκνων και πως θεωρεί τα περισσότερα αιτήματα δίκαια και επιλύσιμα.
Ο κ. Κατριβάνος
Ση συνέχεια πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Γιώργος Κατριβάνος που στην περίοδο που διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας είχε συνεργασία με την ΟΠΟΤΤΕ για διάφορα θέματα. Στη δική του ομιλία θεώρησε πως είναι αίτημα των καιρών να γίνει η εξομοίωση και πως πολλά θέματα θα μπορούσαν να επιλυθούν άμεσα.
Ο κ. Κατσίκης
 Το δικό του παρών έδωσε και ο βουλευτής της ΑΝΕΛ στην Περιφέρεια Αττικής κ. Κώστας Κατσίκης, ο οποίος μετέφερε και χαιρετισμό από τον πρόεδρο του κ. Παναγιώτη Καμμένου. Στην ομιλία του δήλωσε πως είναι σταθερά, όπως και όλη η ΑΝΕΛ μαζί με τους τρίτεκνους στο θέμα της εξομοίωσης και θα το ψηφίσει όποτε έρθει στη βουλή. Σε ό,τι αφορά τα θέματα που χειρίζεται ο ίδιος θα καταθέσει στη βουλή προτάσεις, όπως για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τέτοιες που να ελαφρύνουν οικονομικά τρίτεκνους και πολύτεκνους.
Ο κ. Πουλάκης
 Ακολούθησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης του κ. Κώστας Πουλάκης, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα των τρίτεκνων και προσπαθεί, όπως δήλωσε, να είναι σε προτεραιότητα τα προγράμματα για την οικογένεια στις δομές των Ο.Τ.Α όσον αφορά στις προσλήψεις και τη χρηματοδότησή τους. Ο νόμος που έδινε το δικαίωμα στους δήμους να παρέχουν μειώσεις στους τρίτεκνους, χωρίς την έγκριση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων  τελικά δεν πέρασε το καλοκαίρι λόγω μη υπάρχοντος χρόνου, όπως εξήγησε ,όμως τώρα θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο και θα ψηφιστεί. 
Ο κ. Αυγουλάς
 Μετά πήρε το λόγο ο Σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς κατόπι και απαίτηση όλων των παρευρισκόμενων, αφού έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για του τρίτεκνους. Η δική του ομιλία είχε ένα ιδιαίτερο τόνο με προσωπικές αναφορές, για τα δίκαια των ειδικών ομάδων, την ανάγκη να μην τους ξεχνά το κράτος και απευθυνόμενος στο ακροατήριο δήλωσε πως θα βοηθήσει με κάθε τρόπο να πραγματοποιηθούν τα περισσότερα που ζητούν οι τρίτεκνοι. Στη λήξη της παρέμβασής του χειροκροτήθηκε θερμά από όλους.
Ο κ. Λαμπρίδης
 Μετά μίλησε ο Διευθυντής του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Χρήστος Λαμπρίδης. Η ομιλία του και το τρόπος που διατύπωσε τις απόψεις του έδειξε αποφασιστικότητα ,άμεση εφαρμογή των προτάσεων που του δόθηκαν. Στάθηκε σε συγκεκριμένα θέματα του υπουργείου που υπηρετεί και δεσμεύτηκε γρήγορα να προχωρήσουν αρκετά από αυτά. Άλλωστε είχε ενημερωθεί αναλυτικά την προηγούμενη μέρα στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Ο κ. Θεμέλαρος
 Τέλος το λόγο πήρε ο Έπαρχος Περιφέρειας Καλύμνου κ. Ιωάννης Θεμέλαρος, ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ της ΟΠΟΤΤΕ. Πήρε το λόγο για να ενημερώσει για την ιδιαίτερη κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα νησιά του Αιγαίου με τις χιλιάδες των προσφύγων που έρχονται από την Τουρκία. Επίσης, το θέμα που στάθηκε είναι οι θαλάσσιες συγκοινωνίες και οι μειώσεις στους τρίτεκνους από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες.
Να σημειώθηκε ότι παρευρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ κ. Καρατζάς Βουτσάς. 
Το προεδρείο της Γ.Σ.
 Μετά την τελευταία ομιλία έγινε διάλλειμα και στη συνέχεια ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση με την παρουσία πολλών συλλόγων και αντιπροσώπων τους, στην οποία συζητήθηκαν όλα σχεδόν τα θέματα και πάρθηκαν πολλές αποφάσεις. 

Μερικές ακό0μα φωτογραφίες από τη Γενική Συνέλευση.