Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

                            ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ.

Ένα διαφορετικό κανονιστικό πλαίσιο θα βρουν φέτος οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να μετεγγραφούν από την σχολή από την οποία εισήχθησαν, σε αντίστοιχη σχολή άλλου πανεπιστημιακού ιδρύματος.
Κι αυτό, επειδή η σχετική ρύθμιση που ψηφίστηκε πριν από τρείς μήνες, θέτει πολλαπλά κριτήρια προκειμένου να περιοριστούν οι δικαιούχοι στο ελάχιστο ώστε να μην βουλιάξουν τα κεντρικά πανεπιστήμια από μετεγγραφέντες φοιτητές, όπως συνέβη πέρυσι.

Μετεγγραφή δικαιούνται οι φοιτητές που:

·        Το αφορολόγητο εισόδημα , γονέων και παιδιών , δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ. ( μόρια 5)
·        Το αφορολόγητο εισόδημα , γονέων και παιδιών , δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ. ( μόρια 4)
·        Το αφορολόγητο εισόδημα , γονέων και παιδιών , δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000 ευρώ. ( μόρια 3)
·        Ορφανός από τους δύο γονείς ( μόρια 3)
·        Μέλος πολύτεκνης οικογένειας ( μόρια 2)
·        Μέλος τρίτεκνης οικογένειας ( μόριο 1)
·        Ορφανός από ένα γονέα ( μόριο 1)
·        Ο δικαιούχος έχει αδελφό ή αδελφή φοιτητή, που φοιτά σε ίδρυμα διαφορετικής πόλης από τη μόνιμη κατοικία των γονέων ή ανήκει στην κατηγορία πολύδυμων τέκνων που συμμετείχαν το ίδιο σχολικό έτος στις Πανελλαδικές εξετάσεις ( μόριο 1)
·        Ο δικαιούχος έχει γονείς, τέκνα, αδέλφια ή σύζυγο με πιστοποιημένη αναπηρία 67% και άνω ή πάσχουν από σοβαρές παθήσεις ( μόριο 1)

Η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε και λήγει στις 13 Νοεμβρίου.  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ εδώ.


Για οποιαδήποτε παραπάνω ενημέρωση μπορείτε να ανατρέξετε στα Χανιώτικα Νέα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου σελίδα 15.