Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015



Σε 635.000 η γ' δόση για τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ. Το διάστημα 12 – 16 Οκτωβρίου προγραμματίζει ο ΟΓΑ να καταβάλλει την γ’ δόση οικογενειακών επιδομάτων στους δικαιούχους. Αρκετοί είναι οι δικαιούχοι που μετα την προσκόμιση των δικαιολογητικών θα λάβουν την β' και την γ' δόση απο τον ΟΓΑ μαζί.





Σύμφωνα με πηγές της Διοίκησης του ΟΓΑ που μίλησαν τα dikaiologitika.gr από τις διασταυρώσεις στοιχείων που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), προέκυψε τελικά ότι θα είναι αυξημένος ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων αναμένεται να ανέλθει στους 635.000, αισθητά μεγαλύτερος από τους 500.000 που ήταν η αρχική εκτίμηση. 
Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ ο αρχικός στόχος ήταν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ να χορηγηθούν έως τις 10 Οκτωβρίου, η καταβολή τους τελικά θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες αργότερα. Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση του Οργανισμού έχει θέσει ως στόχο να καταβληθούν τα επιδόματα σε όλους τους δικαιούχους πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 20ης Οκτωβρίου.
 Το τελικό ποσό που θα εκταμιευθεί για να καταβληθούν τα συγκεκριμένα επιδόματα προσεγγίζει τα 230 εκατ. ευρώ, με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) να διαμηνύει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ομαλή ροή χρηματοδότησης.
 Πάντα σύμφωνα με πηγές του ΟΓΑ από το σύνολο των δικαιούχων περίπου 235.463 άτομα, έχουν ήδη λάβει κάποια ή και τις δύο πρώτες δόσεις των οικογενειακών επιδομάτων. Τα υπόλοιπα 400.000 άτομα περίπου, θα λάβουν το σύνολο του ποσού που τους αναλογεί και για τις τρεις δόσεις. 
Στα οικογενειακά επιδόματα συγκαταλέγονται το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών. 
Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις.