Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ




Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο  Δ.Σ της ΟΠΟΤΤΕ στο ξενοδοχείο Capsis στη Θεσσαλονίκη. 
Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων και Μενεμένης, κ. Κυριζόγλου
Πριν το Δ.Σ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τη συμμετοχή πολλών συλλόγων από όλη την Ελλάδα που ήταν εκεί  λόγω και του συλλαλητηρίου που θα ακολουθούσε. Στα πλαίσια αυτά είχαν προσκληθεί και φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να δώσουν τις δικές τους σκέψεις και προτάσεις για τους τρίτεκνους, αλλά κυρίως για να ακούσουν τα μέλη της ΟΠΟΤΤΕ να τους θέτουν μια σειρά από προβλήματα. 

Ο πρώην υπουργός, κ. Σταύρος Καλαφάτης
Στην πρόσκληση αυτή ανταποκρίθηκαν με φυσική παρουσία ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων και Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυριζόγλου ,ο πρώην υπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης  η Αντιδήμαρχος Καλαμαριάς κ. Νικολέτα Σκάρλιου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φάνης Παπάς  ενώ, αρκετοί έστειλαν επιστολή αδυναμίας να παραστούν. Αν και υπήρχαν μια σειρά από εκδηλώσεις,  λόγω της ΔΕΘ, από την ΟΠΟΤΤΕ θεωρήθηκε πως έπρεπε να έλθουν ακόμα περισσότεροι εκπρόσωποι για να καταθέσουν τις απόψεις τους. Ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης ενημέρωσε τους προσκεκλημένους για τα θέματα των τρίτεκνων, με βασικό την εξομοίωση «που όλο έρχεται και ποτέ δε φτάνει» όπως είπε. Όμως εμείς «θα επιμείνουμε», συνέχισε. Παρουσίασε στοιχεία για το Δημογραφικό όπου φαίνεται ότι η δραματική μείωση του πληθυσμού, σύμφωνα με την Εθνική Αναλογιστική Αρχή, από 11.45 εκατ. άτομα σε 8,5 εκατ. το 2060 το οποίο αποτελεί πραγματική νάρκη ακόμα και για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Παπάς
Η Αντιδήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Σκάρλιου
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των προσκεκλημένων, αλλά και προτάσεις εκ μέρους τους για να μπορέσουν οι τρίτεκνοι να προωθήσουν τα θέματά τους. Ιδιαίτερα όλοι –επειδή όλοι τους έχουν ή είχαν θέση στην Αυτοδιοίκηση θεωρού ότι μπορούν να βοηθήσουν και ζήτησαν τη συνεργασία της ΟΠΟΤΤΕ και την αναλυτική ενημέρωσή τους εγγράφως.
Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους συλλόγους (οι υπόλοιποι ήρθαν στη Θεσσαλονίκη την επόμενη μέρα για το συλλαλητήριο), Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Δράμας, Λασιθίου, Πιερίας, Λάρισας, Ξάνθης, Φυλής, Κοζάνης, Χανίων, Πρέβεζας, Προποντίδα, Σιθωνίας, Μαγνησίας,  Αλίμου, Γ, Κυκλάδων Γρεβενών, Ρεθύμνου.
Ακολούθησε το Δ.Σ στο οποίο συζητήθηκαν πολλά θέματα, έγινε προγραμματισμός των επόμενων κινήσεων και δόθηκαν οδηγίες για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο την επόμενη μέρα.