Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Οι συναντήσεις της ΟΠΟΤΤΕ ξεκίνησαν την επόμενη κιόλας μέρα μετά από το Δ.Σ της Κυριακής 21-6.
Η δεύτερη συνάντηση ήταν στο Υπουργείο Υγείας με τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουπλή. Σε αυτήν συμμετείχε και ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού Βαγγέλης Αυγουλάς. Από την ΟΠΟΤΤΕ συμμετείχαν τα μέλη: Σούλα Βακουφτσή, Βασίλης Δήμος, Στέλιος Τσούλιας και Γιώργος Χαβάκης.
Ο κ. Κουρουπλής ενημερώθηκε για τα βασικά θέματα των τρίτεκνων και όπως είπε «τα γνωρίζω και σας στηρίζω». Επίσης, τέθηκαν δύο θέματα για εργαζόμενους στο υπουργείο Υγείας:
1. Να ισχύει η συνυπηρέτηση για τους νοσηλευτές, τραυματιοφορείς κ.ά., όπως ισχύει σε άλλα υπουργεία.
2. Όταν γίνονται προσλήψεις μόνιμου και με σύμβαση προσωπικού στο Υπουργείο Υγείας να υπάρχει μοριοδότηση για τους τρίτεκνους.
Ο Υπουργός ήταν θετικός και στις δύο προτάσεις και μάλιστα έδωσε εντολή να εξεταστεί αν η μοριοδότηση είναι σε Υπουργική απόφαση για να αλλάξει άμεσα. Εάν είναι σε νόμο θα είναι πιο αργή η διαδικασία.