Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Οι συναντήσεις της ΟΠΟΤΤΕ, όπως αυτές προγραμματίστηκαν στο Δ.Σ της Κυριακής 21-6-2015 ξεκίνησαν το επόμενο κιόλας πρωί της Δευτέρας . 
Η πρώτη συνάντηση ήταν στο Υπουργείο Εργασίας με τη Γεν. Γραμματέας Πρόνοιας κ. Μαρίνα Κουτσούρη, η οποία και είναι αρμόδια για το θέμα της Επισιτιστικής Βοήθειας. Από την ΟΠΟΤΤΕ συμμετείχαν τα μέλη: Σούλα Βακουφτσή, Κλέλια Βαρβαρίγου, Βασίλης Δήμος, Κατερίνα Πατσώνα, Στέλιος Τσούλιας και Γιώργος Χαβάκης.
Τα μέλη της ΟΠΟΤΤΕ με την κ. Μαρίνα Κουτσόυρη
Στη Γενική Γραμματέα τέθηκαν αρκετά θέματα όσον αφορά στη διαδικασία αλλά τα χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια που στην ουσία αποκλείει πολλούς τρίτεκνους, η ποιότητα των προϊόντων που θα διανεμηθούν κ.ά. Από τις απαντήσεις προέκυψαν τα εξής:
  • Το υπουργείο ετοιμάζεται να δώσει παράταση στις αιτήσεις για την Επισιτιστική (είχε ανακοινωθεί 1-31 Ιουλίου). Αυτό έχει σχέση και με την παράταση των φορολογικών δηλώσεων.
  • Οι σύλλογοι που συμμετέχουν θα ακολουθήσουν παρόμοια πορεία με τις αιτήσεις στο πρόγραμμα του 2013. Δηλαδή: Θα ανοίγει κατάλληλη πλατφόρμα στο διαδίκτυο (ΗΔΙΚΑ) και με ειδικούς κωδικούς θα μπορούν οι σύλλογοι να καταχωρούν τους αιτούντες.
  • Βασικό για το υπουργείο είναι η συνεργασία με των εταίρων στις Κοινωνικές Συμπράξεις.
  • Πρόθεση του υπουργείου είναι να μη γίνονται αποκλεισμοί φορέων, συλλόγων, αφού θεωρεί ότι είναι πολύτιμοι συνεργάτες.
  • Το υπουργείο θα αποστείλει οδηγίες για όλα τα θέματα της επισιτιστικής.

Τα μέλη της ΟΠΟΤΤΕ με τη βουλευτή Μαγνησίας κ. Δανάη Τζήκα- Κωστοπούλου
Κατά τη διάρκεια της αναμονής στο υπουργείο τα μέλη της Ομοσπονδίας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν για λίγο με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου, με το Γεν. Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Ρωμανιά, τον οποίο ενημέρωσαν, πολύ σύντομα, για το θέμα της εξομοίωσης και τις υποσχέσεις που έχουν  δοθεί. Επίσης, συναντήθηκαν με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο κ.κ. Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου, Κώστα Δελημήτρο και Μάκη Μπαλλή, οι οποίοι δήλωσαν συμπαραστάτες των τρίτεκνων στα προβλήματά τους, ενώ τα μέλη τους υπενθύμισαν την πρόταση νόμου για την εξομοίωση. 
Τα μέλη της Ομοσπονδίας θεώρησαν ότι η συνάντηση αυτή ήταν αρκετά εποικοδομητική και έλυσε αρκετές απορίες, όμως το θέμα έχει αρκετές παραμέτρους και χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση.