Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟΝ κ. ΛΟΒΕΡΔΟ

Προς: Κον Α. ΛΟΒΕΡΔΟ 31/10/2014 Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 Θέμα: Αιτήματα των τρίτεκνων.

 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 Παρακάτω σας υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά τα μερικά από τα αιτήματά μας τα οποία «χρονίζουν» και θεωρούμε πως επιτέλους πρέπει να επιλυθούν:
 1) Νόμος για τις μεταγραφές φοιτητών-Να μην χαθεί το εξάμηνο Μετά την εφαρμογή του νόμου με χρονική καθυστέρηση, παλινωδίες και εξαιρέσεις συνεχίζεται η αγωνία των παιδιών μας . Αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται "στο αέρα" οι σπουδές και οι ζωές χιλιάδων παιδιών. Παρά τις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις για ένταξη στο νόμο και των φοιτητών που έδωσαν εξετάσεις με το 10% η απάντηση του Υπουργού είναι αρνητική με αστήριχτα επιχειρήματα. Ζητάμε την κατάθεση των στοιχείων πόσοι έκαναν αίτηση, πόσες αιτήσεις ικανοποιήθηκαν και ποιος είναι ο αριθμός του 10% που θα προκαλέσει τέτοια αναστάτωσει στην ανώτατη εκπαίδευση!
 2) Αναπληρωτές τρίτεκνοι Ενώ ο νόμος 3454/2006 καθορίζει σαφώς ποσοστό 20% για τους τριτέκνους στην πρόσληψη αναπληρωτών, οι ανακοινώσεις των προσλήψεων από το Υπουργείο καταστρατηγούν το νόμο. Χαρακτηριστικά από 558 προσλήψεις Δασκάλων (ΠΔΕ και ΕΣΠΑ) ΜΌΝΟ 4 !!! είναι τρίτεκνοι ποσοστό 0.7% και από 165 Φυσικούς οι 25 είναι τρίτεκνοι (15%) . Στις προσλήψεις για αναπληρωτές ειδικής αγωγής , η ποσόστωση για τριτέκνους καταργήθηκε και φυσικά απαιτούμε την αλλαγή της απόφασης σας που αδικεί κατάφορα τους τρίτεκνους.
 3) Μόνιμοι τρίτεκνοι αποσπάσεις Το υπουργείο παιδείας δεν εφάρμοσε και δεν εφαρμόζει καθόλου αποσπάσεις για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς τριτέκνους. Πολλοί τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε απόγνωση γιατί καλούνται να εργαστούν μακριά από τις οικογένειές τους με τις όποιες δυσβάστακτες οικονομικές & οικογενειακές συνέπειες.
 4) Σε διαθεσιμότητα εδώ και 15 !!! μήνες οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί Τα απαράδεκτα μέτρα των απολύσεων και της διαθεσιμότητας και για τους τρίτεκνους πρέπει να σταματήσουν. Αυτήν την στιγμή έχουν μείνει 112 εκπαιδευτικοί -τρίτεκνοι-σε διαθεσιμότητα, με μια διαδικασία που εγκληματικά καταδικάζει τις οικογένειες σε τραγική καταάσταση. Εκτός από τους μειωμένους μισθούς- σε όλον τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα- αυτοί οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται με το δρεπάνι της απόλυσης πάνω από τις ζωές τους και τις ζωές των παιδιών τους. Έχασαν μέχρι τώρα πάνω από 5000 €, και η αδιαφορία συνεχίζεται, χωρίς ακόμα να έχουν τοποθετηθεί σε δουλειές. Όσο η κυβέρνηση κερδίζει χρόνο με την παράταση της διαθεσιμότητας τους , τόσο σε αυτές τις οικογένειες φουντώνει η αγανάκτηση και η οργή. Δεν υπάρχει άλλωστε καμιά υπόνοια ότι μπήκαν σε δουλειά με "πλαστά" χαρτιά, ούτε χρησιμοποίησαν "μέσο" τους βουλευτές -που τώρα τους απολύουν-, για να βολευτούν στο Δημόσιο. Προσέφεραν και μπορούν να προσφέρουν πολλά, αρκεί να τους αφήσει η κυβέρνηση να εργαστούν.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών -αφού οι ανάγκες στην εκπαίδευση είναι μεγάλες - ώστε να εφαρμοστεί τελικά ο νόμος που προσλαμβάνει τριτέκνους σε ποσοστό 20%. Να γίνουν αποσπάσεις κατά προτεραιότητα σε τρίτεκνους εκπαιδευτικούς Α-θμιας & Β-θμιας εκπαίδευσης για να στηριχτεί η τρίτεκνη οικογένεια. Να σταματήσει ο εμπαιγμός στους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα και άμεσα να προσληφθούν. Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να σεβαστεί και να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια κυβέρνηση ψήφισε. Επίσης, ζητούμε το φοιτητικό επίδομα να χορηγείται στους έχοντες ως εισόδημα το ποσό των ποσό των 45.000 ευρώ έτσι ώστε να εναρμονίζεται με το ποσό που το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ως το ανώτατο όριο. Η σίτιση και στέγαση των φοιτητών να είναι δωρεάν. Τέλος, σε σχέση με την επιλογή παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία-για προνήπια, θεωρούμε πως οι τρίτεκνοι – όπως συμβαίνει με τους πολύτεκνους- να έχουν προτεραιότητα και όχι να μπαίνουν στη διαδικασία της κλήρωσης. 

Με εκτίμηση
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΧΛΑΔΙΑΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΕΛΙΟΥΔΑΚΗ ΜΑΙΡΗ