Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


 Την Δευτέρα 7 Ιουλίου στο γενικό λογιστήριο του κράτους Πανεπιστημίου 37 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών κ Σταϊκούρα με αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ σχετικά με όλα τα τρέχοντα οικονομικά θέματα που πλήττουν τις πολυμελείς οικογένειες με τρία παιδιά. Ζητήσαμε την στήριξη των πολυμελών οικογενειών με τρία παιδιά και πάνω με θετικές αποφάσεις για όλα τα δίκαια αιτήματα της αντίστοιχης κοινωνικής ομάδας με στόχο την αποκατάσταση αδικιών (περικοπή επιδομάτων και άλλων οικονομικών ζητημάτων) που έχουν άμεση σχέση με την ύπαρξη και επιβίωση τους.
 Ζητήσαμε να αλλάξει ο τρόπος των εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή των επιδομάτων και να υπολογίζεται το πραγματικό εισόδημα και όχι τα τεκμαρτά – αυτοτελή .
 Επίσης τα 500 ευρώ, το επίδομα για τρίτεκνους και πολύτεκνους να χορηγείται ανά παιδί προστατευόμενο και όχι να κόβεται εντελώς όταν το πρώτο παιδί παύει να είναι προστατευόμενο αλλά να ισχύει για τα υπόλοιπα. 
 Τα εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν στο Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και αλλάζουν ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων και κάνουν ουσιαστικά την τρίτεκνη οικογένεια να θεωρείται δίτεκνη ή μονότεκνη ζητήσαμε να είναι σταθερά σε αυτά που ισχύουν για τα τρία παιδιά ακόμη και μετά την μείωση των προστατευόμενων τέκνων.
 Στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ να αναπροσδιοριστούν οι kwh προς τα πάνω. Ειδικότερα είναι γεγονός ότι η κατανάλωση ρεύματος για μια πενταμελή οικογένεια είναι τουλάχιστον 2.500 kwh ανά τετράμηνο. Εύλογα διαπιστώνουμε ότι το κοινωνικό τιμολόγιο θα πρέπει να κυμανθεί στα παραπάνω νούμερα και όχι 1700 που ισχύουν σήμερα. 
 Για τα τέλη ταξινόμησης που σύμφωνα με το νόμο 3454/2006 ισχύει ότι η απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης αυτοκινήτων για τους τρίτεκνους είναι για κυλινδρισμό κινητήρα έως και 2000 κυβικών εκατοστών όμως, σύμφωνα με το νέο φορολογικό νόμο τα τέλη κυκλοφορίας αλλάζουν κλίμακα από 1925 κυβικά εκατοστά και άνω, πράγμα που είναι αναντίστοιχο με την προηγούμενη ρύθμιση ζητήσαμε να προσαρμοστεί η κλίμακα έτσι ώστε αυτή να αλλάζει στα 2000 και όχι στα 1925 κ.ε. 
 Το κλίμα στο οποίο διεξήχθη η συζήτηση εκτός του ότι ήταν πολύ θετικό έβρισκε τον κ. Σταϊκούρα ιδιαίτερα σύμφωνο στα περισσότερα σε σημείο που επικοινώνησε τηλεφωνικά κατά την διάρκεια της συνάντησης τόσο με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό όσο και με τον Υπουργό εργασίας τον κ. Βρούτση γιατί τα περισσότερα από τα αιτήματα μας ενέπιπταν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας αλλά και του Οικονομικών ( κ. Μαυραγάνης ). Υποσχέθηκε όμως πως θα εισηγηθεί θετικά όπου χρειαστεί και πως θα μελετήσει την εξεύρεση πόρων και την διάθεση αυτών υπέρ της οικονομικής ελάφρυνσης των πολυμελών οικογενειών από τρία τέκνα και άνω.