Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

     Στόχος και σκοπό για το «Ολοήμερο Αθλητικό, Οικολογικό Σχολείο» που υλοποιεί η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Χανίων είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα οικολογίας, διατροφής και πολιτισμού´ δηλώνει ο κ. Δ. Λειψάκης, αντιδήμαρχος, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η λειτουργία του προγράμματος που ολοκλήρωσε χθες τον πρώτο κύκλο του και μπαίνει στο δεύτερο από την Δευτέρα ως και τις 22 Αυγούστου. Περιγράφοντας την καθημερινότητα του προγράμματος ο κ. Σ. Βόλτσης του αθλητικού γραφείου του Δήμου, σημειώνει πως ´τα παιδιά έρχονται στο χώρο του κλειστού από τις 7:30π.μ. – 8π.μ.. Τα παραλαμβάνουν οι γυμναστές και ξεκινούν με παιγνιώδεις δραστηριότητες δηλ. παιχνίδια του παρελθόντος που θέλουμε να τα αναβιώσουμε. Μετά πάμε για το μπάνιο μας στη Νέα Χώρα και στη συνέχεια τα παιδιά παίρνουν το πρόγευμα τους το οποίο έχει «βγάλει» διαιτολόγος, είναι απόλυτα υγιεινό και με τοπικά προϊόντα. Εχουμε μια ξεκούραση, μισή ώρα και στη συνέχεια ξεκινάνε οι αθλητικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ και άλλα σπορ. Ακουλουθεί η δημιουργική απασχόληση στη βιβλιοθήκη, η εκμάθηση υπολογιστή με προσωπικό από το τμήμα μηχανοργάνωσης του Δήμου και από 2μ.μ. μέχρι 2:30μ.μ. κάνουμε κινητικό παιγνίδι έως ότου παραληφθούν τα παιδιά από τους γονείς τους. Παράλληλα διοργανώνονται τουρνουά καθώς και σεμινάρια για τη διατροφή, τις πρώτες βοήθειες, τη ναυαγοσωστική´. Πρώτο μέλημα του Δήμου όπως λέει ο κ. Λειψάκης είναι ´η ασφάλεια των παιδιών. Οι γονείς μάς εμπιστεύονται τα παιδιά τους και δίνουμε εκεί πολύ μεγάλη έμφαση. Το προσωπικό είναι εξειδικευμένο, έχει προσληφθεί με διαγωνισμό και με εμπειρία στα προγράμματα αυτά´. Στους στόχους του Δήμου είναι να δημιουργήσει ανάλογες δραστηριότητες και στους περιαστικούς δήμους, στο Ακρωτήρι, τη Σούδα, τον Ελ. Βενιζέλο, τη Ν. Κυδωνίας. 

 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Αθλητικού Γραφείου του Δήμου Χανίων 28210 72238