Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Η ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ 

    Την Παρασκευή 20 Ιουνίου αντιπροσωπία της ΟΠΟΤΤΕ αποτελούμενη από τους Τζαβέλλα Μαριάνθη ( Σύλλογος Μεταμόρφωσης ) Αντιπρόεδρο Γ΄, Κοντό Δημήτρη ( Σύλλογος Περιστερίου ) Αναπλ. Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας και Χαβάκη Γιώργο ( Σύλλογος Λασιθίου ) Υπεύθυνο Ενημέρωσης Μελών επισκέφθηκαν το Υπουργείο Παιδείας και συναντήθηκαν με τον συνεργάτη του Υπουργού κ. Νικηφόρο Δημήτρη συζητώντας μαζί του τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες σχετικά με την παιδεία. Το πρώτο θέμα που τέθηκε ως άκρως επίκαιρο ήταν οι μετεγγραφές των φοιτητών. Ενημερωθήκαμε πως πρόκειται να εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος η οποία θα καθορίζει τον τρόπο εφαρμογής τους. Επίσης εξηγήσαμε και τεκμηριώσαμε την αντισυνταγματικότητα του μέτρου και την κατάφωρη αδικία που γίνεται απέναντι στους υποψηφίους των προηγούμενων ετών καθώς ο νέος νόμος τους αποκλείει από τις μετεγγραφές. Ζητήσαμε λοιπόν να έχει ο νόμος αναδρομική ισχύ. Ο κ. Νικηφόρος φάνηκε πως κατανόησε πλήρως το δίκαιο των λόγων μας για το θέμα αυτό και μας υποσχέθηκε πως θα κάνει θετική εισήγηση στον Υπουργό. Επαναφέραμε το θέμα της στέγασης και σίτισης των φοιτητών αλλά και του φοιτητικού επιδόματος τονίζοντας πως θα πρέπει να μην υπάρχει εισοδηματικό όριο ή έστω τουλάχιστον αυτό να μην είναι μικρότερο των 45.000 ευρώ όσο αυτό του τριτεκνικού επιδόματος. Όσον αφορά τους τρίτεκνους εκπαιδευτικούς τονίσαμε για ακόμη μία φορά πως θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα στις αποσπάσεις και να λαμβάνεται υπ’ όψη η συνυπηρέτηση καθώς επίσης πως θα πρέπει να μοριοδοτούνται στις αποσπάσεις που γίνονται για θέσεις γραφείων ( φυσικά εάν έχουν τα απαραίτητα για τη θέση προσόντα ) και ο κ. Νικηφόρος δήλωσε πως αυτό μπορεί να διευθετηθεί με μια νέα εγκύκλιο. Το κλίμα της συνάντησης ήταν γενικά θετικό και ελπιδοφόρο και η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση από τον κ. Νικηφόρο πως τις επόμενες μέρες θα επανέλθουμε στο Υπουργείο για μία συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό εφ’ όλης της ύλης.