Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Επίσκεψη της Πρωτοβουλίας Πολιτών στο Σύλλογο Τρίτεκνων Γονέων Χανίων


 


Το Σύλλογο Τριτέκνων Γονέων Χανίων, ένα παράδειγμα για το πώς οι πολίτες μπορούν να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους, επισκέφτηκε, την Τρίτη, ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων με την Πρωτοβουλία Πολιτών Γιάννης Σαρρής.
    Τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει καταργήσει μεγάλο τμήμα των προνομίων των πολυτέκνων και οι τρίτεκνοι βρίσκονται σε ακόμα δυσχερέστερη κατάσταση, ο Σύλλογος Τριτέκνων, με περίπου 3.000 ενεργά μέλη, έχει καταφέρει με την αποφασιστική δράση του να σιτίζονται οικογένειες από ψαράδικο και κρεοπωλείο της πόλης, να παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα σε φροντιστήριο της πόλης μας μαθητές και να τους παρέχεται 50% έκπτωση στα δημοτικά τέλη ηλεκτροδότησης από το δήμο Χανίων.
      Τα μέλη του Συλλόγου συζήτησαν με τον Γιάννη Σαρρή τη δυνατότητα να τους παρασχεθεί έκπτωση και στα δημοτικά τέλη ύδρευσης, καθώς και σε ΚΤΕΛ και λεωφορεία, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, αλλά και σε αθλητικές δραστηριότητες και κατασκηνώσεις. Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος της Πρωτοβουλίας Πολιτών δήλωσε ότι εξετάζεται η δυνατότητα σε όσα έσοδα τα δήμου προέρχονται από ανταποδοτικά τέλη να παρέχεται ένα ποσό έκπτωσης σε όλες τις ευπαθείς ομάδες συμπεριλαμβανομένων των τρίτεκνων γονέων.
     Τέλος, τέθηκε με έμφαση από την πλευρά του Συλλόγου η αντίφαση να υπάρχουν άδεια δημοτικά κτίρια στην πόλη, τη στιγμή που οι άστεγοι πληθαίνουν και τόσες ευπαθείς ομάδες δεν μπορούν να στεγάσουν δράσεις τους. Το εν λόγω ζήτημα αποτελεί, έτσι κι αλλιώς, προγραμματική και ηθική προτεραιότητα για την Πρωτοβουλία Πολιτών, τόνισε ο Γιάννης Σαρρής, και όσον αφορά τη στέγαση άπορων συμπολιτών μας και όσον αφορά τη στέγαση δομών αλληλεγγύης και εθελοντισμού.

http://politesaytodioikisihania.blogspot.gr/2014/05/blog-post_9962.html