Μήνυμα Συλλόγου:

Στόχος μας είναι η εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα οφέλη τους, η βελτίωση της διαβίωσης των τριτέκνων οικογενειών του νομού μας, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Το Δ.Σ. ζητά τη συμπαράσταση όλων εσάς των μελών του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτούς που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους στο μέλλον. Είναι σίγουρο πως όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τα μέγιστα.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ


        «Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής τροφίμων για το έτος 2014»       Σας ενημερώνουμε πως για το τρέχον έτος, δεν έχει εκδοθεί ακόμη ο εκτελεστικός Κανονισμός από την αρμόδια Επιτροπή, όπως γινόταν σε ετήσια βάση μέχρι και το 2013, σχετικά με την έγκριση σχεδίου κατανομής των πόρων που διατίθεντο από την Ε.Ε. στα Κράτη Μέλη για την εφαρμογή των προγραμμάτων δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους της Ε.Ε.
        Κατά συνέπεια, δεν έχει εκδοθεί και η Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθόριζε σε ετήσια βάση τις λεπτομέρειες εφαρμογής του εν λόγω σχετικού Κανονισμού (είδη και ποσότητες τροφίμων προς διανομή κλπ). -Παράλληλα, στο πλαίσιο λειτουργίας του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για απόρους προβλέπεται να αντικατασταθεί και να διευρυνθεί το κοινοτικό πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων μέσα από έναν νέο Κανονισμό. Επιπλέον, το νέο αυτό Κανονιστικό πλαίσιο παρακολουθείται πλέον από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ως επισπεύδουσα αρχή και όχι από το Αγροτικής Ανάπτυξης όπως έως και το 2013.
        Η ΟΠΟΤΤΕ είναι σε καθημερινή επικοινωνία με το νέο επισπεύδον Υπουργείο για την άμεση ενημέρωση των μελών της.